- Activision spionerte på «Modern Warfare»-duoen

Ville få tilgang til PC-er med hacking og falsk brannøvelse.

18. mai 2012 11:47

(PressFire.no): Konflikten om «Modern Warfare 2» har jevnlig tilspisset seg siden den begynte for to år siden. I kjernen finner vi de to spillprodusentene Jason West og Vince Zampella, som ble avskjediget av Activision i 2010. 

Nå har konflikten tatt en ny, kontroversiell vending. Nylige avsløringer hos Giant Bomb tyder på at Activision, i ekte spionfilmstil, skal ha drevet overvåkning av de to tidligere ansatte.

Prosjektet ble angivelig påbegynt i 2009, under kodenavnet «Operation Icebreaker», og hadde som hensikt å avdekke smuss om de to produsentene, så de kunne sparkes.

- Bobby tar vare på deg

Opplysningene kommer fra saksdokumenter som Giant Bomb har fått tilgang til via presseapparatet til Zampella og Wests jurister. De stammer fra en rettshøring 5. mars.

Hjernen bak det hemmelige oppdraget var Activisions forhenværende IT-sjef, Thomas Fenady. Jobben ble angivelig bestilt av selskapets toppsjef, Robert Kottick, via jussjefen George Rose.

- Grav frem noe snusk på Jason og Vince. Vi er lut lei av disse karene og egoene deres, og vil bare bli kvitt dem, skal Rose ha instruert ifølge dokumentene.

Fenady hevder videre at han ble bedt om å skaffe tilgang til duoens e-poster, talemeldinger og datamaskiner uten å bli oppdaget.

Fenady skulle ta det helt med ro om han ble oppdaget:

- Ikke bry deg om represalier. Bobby tar vare på deg, lyder dokumentet, med en referanse til Activision-direktørens kjælenavn.


Falsk brannøvelse

Fenady innrømmer å ha forsøkt å hente hjelp utenfra for å få tilgang til West og Zampellas brukerkontoer, blant annet via Microsoft. De nektet å ta på seg oppdraget uten en rettsordre.

Også sikkerhetsspesialistene i InGuardians avviste jobben fordi de ikke følte seg trygge på at dette var lovlig.

På ett punkt tok behovet for denne informasjonen visstnok såpass overhånd at de snakket om å iscenesette en falsk brannøvelse eller gassbehandling av lokalene for å få tilgang til tospannets PC-er.

Rose har kategorisk benektet alle påstandene om at han har bestilt overvåkning av West og Zampella, men innrømmer at han uten hell forsøkte å overvåke epostene til alle Infinity Ward-ansatte.

Krever milliarder

I går ble det klart at EA og Activision har inngått et forlik- men Zampella og West skal altså møte sine tidligere arbeidsgivere i retten den 29. mai.

Det innledende søksmålet deres har steget taktfast de siste årene, og vokst fra 36 millioner dollar til over en milliard dollar, ifølge Eurogamer.

Om Activision vinner igjennom med motsøksmålet sitt, vil ikke de bare unngå å måtte betale ut den voldsomme summen til sine tidligere ansatte.

Det vil i ytterste konsekvens også bety at Zampella og West ikke får lage spill for EA, som allerede har sikret seg utgiverrettighetene til deres nye, hittil uannonserte spill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3