Action-bacon, og endelig noe nytt fra folka bak «Zeno Clash»

Ukas digitale konsollspillknask.

2. september 2011 13:46

På en dag der det skal foregå kjempeviktig landslagsfotball på Ullevål Stadion, er det et syltynt (men likevel relevant) poeng å summere opp antallet nye, nedlastbare spill på PlayStation Store versus Xbox LIVE Marketplace på følgende vis: 4-4, og dermed uavgjort.

Vi håper selvsagt at Norge klarer et bedre resultat enn det senere i dag. 

Det tredje «DeathSpank»-spillet sluppet på et drøyt år, kalt «The Baconing», er nå ute til begge plattformene (og PC). På PlayStation er det en del av Play-kampanjen, som er Sonys forsøk på å matche Microsofts Summer of Arcade, som nettopp er avsluttet.

Forskjellen er at PS3-titlene ikke er eksklusive på noen som helst måte, annet enn at du får litt bonusinnhold relatert til disse titlene om du forhåndskjøper – eller et femte spill («PayDay: The Heist») gratis, om du skulle bli fristet til å handle de fire Play-spillene.

På Xbox LIVE Marketplace kan du blant annet dykke inn i ACE Team sitt nye, «Rock of Ages». Dette er folka som står bak 2009-spillet «Zeno Clash». «Rock of Ages» starter ferden på Xbox 360, men kommer også snart til PS3 og PC.

NB! Se trailer fra «Rock of Ages» nederst.

Stort PSP-spillsalg og oppløftende elevator-action

Vi starter gjennomgangen av ukas digi-spill på PlayStation Store. De fire nye, nedlastbare heter «4 Elements HD», «Elevator Action», «The Baconing» og «TV Superstars». Sistnevnte ble opprinnelig lansert i fjor, på disk, men kan altså nå handles digitalt i bytte mot 199 kroner.

Dette er et Move-fiksert gameshow.

Du bruker de Wii-lignende PS3-kontrollerne til å utføre ymse trivielle oppgaver, og får selvsagt plenty av muligheter til å drite deg ut foran venner eller familie om du føler for den slags.

En av oppgavene i «TV Superstars» er at du skal spasere ned en virtuell catwalk, og gjøre det på mest mulig oppsiktsvekkende vis. Du får nemlig stilpoeng i belønning.

«4 Elements HD» (59 kroner) er enkelt sagt «Bejeweled» med Move-støtte, med litt mer vær og vind. Det er altså et puzzle-spill som inneholder totalt 64 brett. «Elevator Action» (75 kroner) er et sidescrollende 2D-plattformspill der du selvsagt får anledning til å kjøre litt heis. Spillet er en remake/oppfølger av Taito-spillet som kom ut i 1983, og som en slags bonus får du også med originalen.

To nye minis-titler har funnet veien til PlayStation Store: «Left to Die in Zombhai» (26 kroner) og «Snowy: The Bear’s Adventures» (17 kroner), og Sony har funnet ut at de skal pushe mengder med PSP-spill på billigsalg:

Blant annet «Grand Theft Auto: Chinatown Wars» (nå 59 kr), «GTA: Vice City Stories» (59 kr), og «GTA: Liberty City Stories» (59 kr). «Manhunt 2» (49 kr), et knippe «Prince of Persia»-spill fra 59 kroner, «Driver '76» (59 kr), «Midnight Club L.A. Remix» (49 kr), «Tekken 6» (75 kr), «Street Fighter Alpha 3 Max» (40 kr), «Me and My Katamari» (75 kr), «Monster Hunter Freedom Unite» (40 kr), «Tom Clancy’s Ghost Recon Predator» (115 kr) og «Sid Meier’s Pirates» (40 kr). 

«Diablo»-klone – nå også med bacon-smak

«The Baconing» er ute både til PS3 og Xbox 360, og koster 99 kroner på førstnevnte plattform. Litt billigere (79,20 kr) om du er PlayStation Plus-medlem. På Xbox 360 koster denne «Monkey Island-møter-Diablo»-opplevelsen – nå også med bacon-smak – 98 kroner (1200 Microsoft-poeng).

Se filmsnutter fra PS3-firkløveret om du føler noe av dette frister:

Se trailer fra «TV Superstars» her.


Se trailer fra «4 Elements HD» her.


Se trailer fra «Elevator Action» her.


Se trailer fra «The Baconing» her.

Er du Plus-medlem er det én ting som stikker frem som et høydepunkt. Denne helga åpner nemlig en beta-test av «Assassin’s Creed: Revelations». Den starter lørdag 3. september og varer en drøy uke (til 11. september). Ubisoft lover mulighet til å teste ni ulike karakterer, tre kart og fire spillmoduser.

Det er også verdt å merke seg at flerspillersmakebiten fra «Resistance 3» nå er gjort tilgjengelig for alle PS3-eiere. Denne har til nå vært eksklusiv for Plus-medlemmer. «Resistance 3» slippes 7. september, og det skulle ikke forundre oss om du kan lese PressFires anmeldelse av spillet rett etter helga.

Du kan også demoteste «Bodycount», skytespillet som er lagd av racing-ekspertene i Codemasters. Spillet har lenge vært forbundet med mye negativitet og kritikk de gangene det har figurert på ymse spillmesser. Nå har du mulighet til å gjøre deg opp en mening selv. Spillet er lansert til PlayStation 3 og Xbox 360. Greit å vite, om du finner ut at demoen funker for deg.

Call of Duty-salg, slåssing og strategisk steining

På Xbox LIVE Marketplace er det for uten «The Baconing» tre nye Arcade-titler. «Rock of Ages», fra folka bak «Zeno Clash», har vært etterlengtet.

Dette er et spill som handler om å knuse eller bli knust, som det så kjekt heter fra beskrivelsen. Du har ett slott, motstanderen din har også et slikt. Målet er å knuse hans forsvarslinjer og rulle over alt som står i din vei. Og selvsagt; unngå å selv bli valset over.

Dette spillet koster 800 Microsoft-poeng (65 kroner), og traileren ser du nederst.

Er du en spillslåsskjempe er det verdt å merke seg at «Mortal Kombat Arcade Kollection» (ja, med en «K») samler de tre første Mortal Kombat-spillene – og legger til onlinemoduser. Spilte du «Mortal Kombat», «Mortal Kombat II» eller «Ultimate Mortal Kombat III» i arkadehallene på 90-tallet, og har kjære minner om nettop det, ligger det med andre ord an til et nostalgisk gjensyn. Dette spillet er priset til 800 Microsoft-poeng (65 kroner).

«Ugly Americans: Apocalypsegeddon» (800 Microsoft-poeng) er et spill som prøver veldig hardt å være morsomt, gjerne med den type humor uten bukse på. Det er i realiteten et temmelig blekt actionspill der du bruker begge stikkene for å skyte og lage kvalm, alt satt til en tegneserieaktig verden – og med støtte for fire spillere. Spillet er løst basert på en tv-serie fra Comedy Central, og flere av skuespillerne er med her.

Se trailer fra «Mortal Kombat Arcade Kollection» her.


Se trailer fra «Ugly Americans: Apocalypsegeddon» her.

Ukas tilbud på Xbox LIVE Marketplace er viet alt av «Call of Duty»-utvidelser, med unntak av den ferskeste pakka, Rezurrection, som kom ut forrige uke og øker antallet «Black Ops»-kart med mer zombie-stuff. Du finner mengder av slike utvidelser, de fleste rabattert med opp til 50 prosent. Dette tilbudet varer til og med mandag 5. september.

Og har du en Kinect og lurer på hva Twisted Pixel, folka bak «The Maw», «’Splosion Man», «Ms. Splosion Man» og «Comic Jumper» har klart å lage til Xbox 360-sensoren, kan du laste ned en demo fra deres nært forestående «The Gunstringer». Eller du kan lese litt om dette spillet, som vi fikk ta en nærmere titt på i vinter i forbindelse med X11-dagene i San Francisco.

Vi ønsker god (spill)-helg med traileren fra «Rock of Ages», nå ute til Xbox 360 – og snart også lansert til PC og PlayStation 3. (Koster 800 MP, eller 65 kroner, på LIVE Marketplace).


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3