2009s beste del 1/3

Vi ser nærmere på 21 titler som definitivt vil stå som høydepunkter når 2009 skal oppsummeres.

26. januar 2009 15:07

2008 var et solid spillår – minst like bra som 2007 som for alvor ble året da både kreativiteten og den teknologiske utviklingen med mulighetene i «nestegenerasjonskonsollene» begynte å slå ut i full blomst. Og alt dette gjerne samtidig, i ett og samme spill.

MER GTA-INNHOLD

«Grand Theft Auto IV» var et av de aller beste i 2008, og mer kommer i år. To GTA-episoder er lovt til Xbox 360, som forlenger oppholdet ditt i Liberty City. Den første episoden kommer allerede i februar og er selvsagt med på listen vår over 2009s mest etterlengtede.

Vi har sett nærmere på spill som vi ikke klarer å styre vår begeistring over skal komme ut. Noen titler står i fare for å bli utsatt til 2010, men vi krysser fingrene for at ventetiden ikke blir lengre enn den må.

NB! Releasedatoene er ikke bekreftet der det ikke står oppført en konkret dato. Spillene står i alfabetisk(og dermed temmelig tilfeldig) rekkefølge.

Les del 2 her.
Les del 3 her.

«Beyond Good And Evil 2»

Plattform: Xbox 360, PlayStation 3
Release: Ikke bekreftet

Etter at det fantastiske første spillet ikke solgte til forventningene, gjorde det vondt å høre at Michel Ancel opprinnelig hadde planlagt en trilogi. Håpet var borte helt til 25. mai 2008 da Ubisoft offentliggjorde en trailer. Traileren er laget i spillets 3D-motor og med en så overlegen kvalitet trenger vi i grunn ikke mer informasjon. Dette er virkelig et av de spillene vi gleder oss mest til. Alle som ikke har spilt originalen bør kjøpe den for en billig penge mens den er tilgjengelig.

Se video her.

«Bionic Commando»

Plattform: PC, Xbox 360, PlayStation 3
Release: Ikke bekreftet


En remake av et veldig gammelt spill. Det vil si… det er en re-remake. 2D-spillet «Bionic Commando: Rearmed» kan du kjøpe på Xbox LIVE! eller PSN. Men denne 3D-remaken er nok av en litt annen kaliber. Capcom har fått svenske Grin til å lage det som ser ut som et veldig lovende plattformactionspill i en slags postapokalyptisk by. Tidligere Faith No More-vokalist Mike Patton låner igjen bort stemmen sin i et dataspill, som han også gjør i «Left4Dead» og «The Darkness».

Se video her.

«BioShock 2: Sea Of Dreams»

Plattform: PC, Xbox 360, PlayStation 3
Release: Ikke bestemt


Etter at «Bioshock», med sin fantastiske fortellerteknikk, art deco-design, nydelige grafikk og ekstremt originale historie, tok verden med storm i 2007, er det lite som trenger å bli sagt om oppfølgeren. «BioShock 2» lages av et annet studio enn originalen, men de kan vel ikke klare å ødelegge en så bunnsolid oppfølger? Den mystiske teasertraileren som er sluppet gir i hvert fall oss i Pressfire blod på tann.

Se video her.

«Brütal Legend»

Plattform: PlayStation 3 og Xbox 360
Release: Høsten


Jack Black, store mengder heavy metal-personligheter som gjør gjesteroller, rocka humor og skaperen av «Grim Fandango» og «Psychonauts», Tim Schafer. What’s not to like? «Brütal Legend» levde en tid litt i uvisse etter sammenslåingen av Activision og Blizzard, der noen spillprosjekter ble fristilt, men EA snappet klokelig opp rettighetene til «Brütal Legend» og sørget for at forsinkelsene ble minimale. Spillet kan bli et riktig så friskt pust.

Se video her.

«Call Of Duty: Modern Warfare 2»

Plattform: PC, PlayStation 3, Xbox 360
Release: 4. kvartal


Utviklerteamet Infinity Ward som sto bak «Call Of Duty 4» i 2007 er igjen i sving med nok en oppfølger, det sjette i CoD-serien. Basert på hva de klarte å koke sammen sist gang, da man for første gang flyttet historien til nåtid og skreddersydde en tett historie med driv og tonnevis av action både i enspiller og ikke minst online, er det lov å glede seg stort til denne utgivelsen. Vi tipper et slipp rett før jul er sannsynlig, basert på at både CoD4 og CoD5 ble sluppet i november.

«Diablo III»

Plattform: PC
Release: ikke bekreftet

Etter årevis med rykter annonserte Blizzard endelig «Diablo III» høsten 2008. Det er ikke så veldig mye å si. Blizzard er fantastisk flinke på kvalitetssikring av alle sine spill. Er de ikke 100% fornøyde med produktet, så gidder de ikke å gi det ut. «Starcraft II», som også er vel verdt å vente på, slippes fra samme utgiver i år. Mange er skeptiske om «Diablo III» kommer i 2009 eller skyves til neste år, men vi krysser fingrene for at ventetiden blir kortest mulig.

Se video her.

Les del 2 her.
Les del 3 her.

Diskuter saken i vårt forum.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3