2009s beste del 2/3

Våre fremtidsprofetier for 2009 fortsetter med del to.

26. januar 2009 22:32

Av totalt 21 titler som havnet på Pressfires ønskeliste for det nye året, får du servert del to her med åtte nye forventningsfremmende godsaker.

Les også del 1 av 2009-saken vår her.
Del 3 finner du her.

«F.E.A.R. 2: Project Origin»

Plattform: PC, Xbox 360, PS3
Release: 13. februar


Etter et par utvidelsespakker er utvikleren av det originale spillet, Monolith, tilbake i styresetet og har lovet å ta serien tilbake til den opprinnelige visjonen. FPSer som skremmer vannet av oss gror ikke på trær så dette kan bli spennende. Vil du korte ned ventetiden frem mot 13. februar, ligger demoen ute for en gratis test.

Se video her.

«Forza Motorsport 3»

Plattform: Xbox 360
Release: Ikke bekreftet


Mye tyder på at det tredje spillet i Forza-serien blir ferdig i 2009, mens flere tviler på om konkurrenten ”Gran Turismo 5” rekker det samme. Vi håper selvsagt at de to rivalene kommer ut så fort som mulig og blir så bra som vi forventer. «Forza 3» blir etter ryktene så stort at det må to disker til for å romme 100 baner og 400 kjøretøy. Blander man dette med den fantastiske onlinedelen, oppgradert grafikk og realismen fra tidligere utgivelser, blir «Forza 3» årets simulatorkonge, tipper vi.

«God of War III»

Plattform: PlayStation 3
Release: Ikke bekreftet


Forventningene er enorme til den tredje inkarnasjonen i serien (fjerde hvis vi regner med PSP-spillet). Og de har ikke blitt mindre etter svulstige utsagn fra eks-«God of War»-produsent David Jaffe som sammenlignet grafikken med renessansemalerier. Sannsynligvis minst like voldelig som foregående spill og en ny milepæl i grafikk til PS3. Dette er tross alt flaggskipet til Sony, så ingenting overlates tilfeldigheter. De første bildene fra spillet ser imponerende ut.

Se video her.

«Grand Theft Auto IV: The Lost & Damned»

Plattform: Xbox 360
Release: 17. februar


Den første av to annonserte episoder til gigantspillet fra i fjor, og eksklusivt til Xbox 360 etter at Microsoft bladde opp for å sikre seg (enda) et godt salgsargument. Avsnittet du finner på Xbox Live klar til nedlasting 17. februar heter «The Lost & Damned», og følger en MC-gjeng og gir deg en ny historie, en slags parallell til den i «GTA IV», og 250 nye achievementspoeng. Helten fra «GTA IV», Niko Bellic, dukker opp i et lite segment.

Se video her.

«Gran Turismo 5»

Plattform: PS3
Release: Ikke bekreftet


Det er ingen som vet om «GT5» kommer i 2009. I følge Sonys James Armstrong skal spillet slippes til julen 2009, men vi har nok erfaringer med serien til å holde forventningene på et særdeles edrulig nivå. 120 personer har jobbet i fire år med spillet, det er klart vi er spente. Det jobbes med å inkludere en skademodell (endelig!), og som vanlig fra dette hold bys det opp til bilporno og lekker grafikk når spillet slippes. I mellomtiden er det «Forza Motorsport» som teller.

«Heavy Rain»

Plattform: PS3
Release: 4. kvartal


Det å lage virkelighetstro karakterer har alltid vært noe som spillskapere har etterstrebet. Ofte med blandet resultat. Med «Heavy Rain»-traileren som kom på tampen av 2008, mistet de fleste pusten. For dette ser ut som det peneste og mest virkelighetsnære vi har sett i et spill. «Heavy Rain» fokuserer på mordmysterier og oppgaveløsning mer enn heseblesende action, men stemningen virker uggen nok den. Kanskje den spilltittelen i 2009 med aller størst forventninger knyttet til seg.

Se video her.

«I Am Alive»

Plattform: PS3, Xbox 360
Release: Mars


Ubisoft-spillet har helt til nå nylig vært en godt skjult hemmelighet. En av få ting som har sivet ut av info er at Jade Raymond (”Assassin’s Creed”) allikevel ikke jobber med spillet. Men så kom det plutselig noe håndfast, så en kontrabeskjed om at spillet likevel ikke kommer i mars men i løpet av 12 måneder, og en slående trailer fra E3 som rett og slett blåste sokkene av oss da den kom. Du må finne måter å overleve et jordskjelvrammet Chicago på, og grafikken ser helt nydelig ut. Årets outsider?

Se video her.

«InFamous»

Plattform: PS3
Release: Ikke bekreftet

Dette er en tittel som er mest interessant på grunn av studioets tidligere meritter. Sucker Punch stod nemlig bak den glimrende «Sly Raccoon»-serien på PS2. «inFamous» er et helt annerledes konsept fra denne utvikleren. «Sly Raccoon» var et sjarmerende, tegneserieaktig plattformspill, mens «inFamous» er en langt mørkere affære med åpen verden og superkrefter.

Se video her.

Les del 1 her.
Del 3 leser du her.

Diskuter saken i vårt forum.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3