2009s beste del 3/3

Tredje og siste del i vår oppsummering av de mest lovende spillene i 2009.

28. januar 2009 11:01

Nå er listen komplett, med totalt 21 titler vi tror kommer til å rocke 2009. Og på toppen av dette kommer det nok også i år store overraskelser i form av spill ingen har fanget opp på radaren sin riktig enda.

Basert på forhåndsinformasjon, forventninger og magefølelse, har vi valgt ut totalt 21 spill som er delt opp i tre saker.

Les del 1 her.
Les del 2 her.

«Killzone 2»

Plattform: PS3
Release: 25. februar


Det første storspillet som slippes i år (25. februar). Grafikken ser fantastisk ut, og for en gangs skyld ser det ut som om hypen kan forsvares fra dette studioet. Det har nemlig vært mye tullball fra Guerilla Games før, da de har hatt for vane å presentere gameplayvideoer som på ingen måte har vært i samsvar med de faktiske spillene. Men de som har testet spillet er henrykte og kan rapportere om en gigantisk godbit når spillet nå snart foreligger.


Se video her.

«MadWorld»

Plattform: Wii
Release: 27. mars


Jack har motorsag som arm. Alle som har sett «Army of Darkness» vet at det er tøft. I tillegg er grafikken tungt inspirert av «Sin City». Meget spesiell tittel som sannsynligvis bruker kontrollsystemet til Wii på en meget makaber og kreativ måte. Denne tittelen minner oss om titler som «Killer 7» og «No More Heroes». Blodet vårt formelig bobler av spenning.

Se video her.

«Mafia II»

Plattform: PC, Xbox 360, PS3
Release: Høsten (31. oktober)

Det finnes mange fans av det første spillet, og de har måttet vente i hele syv år på en oppfølger. Den tsjekkiske utvikleren påstår at det er det beste mafiaspillet som noensinne er laget. Det er klart vi er spente. Traileren er i alle fall veldig lovende, og viser visstnok grafikken fra selve spillet. Vi planlegger å varme opp til «Mafia II»-slippet med å spille igjennom originalen på ny, hamstre pastaretter og kjøpe ny kamelhårfrakk og matchende hatt.

Se video her.

«Resident Evil 5»

Plattform: Xbox 360/PS3
Release: 13. mars


  Etter et fantastisk comeback for serien med «Resident Evil 4», er forventningene enorme til oppfølgeren. Handlingen er denne gangen i brennheite Afrika og «varmt, råttent kjøtt» har blitt nevnt som inspirasjonskilde. Delikate greier. Denne gangen har spillet også en snacksy co-op-modus, noe som gjør det enda mer aktuelt. Vi har testet demoen og det er mye lovende ting å spore her, bare de fikser noen problemer med kontrollsystemet. Vi kjenner eimen av «RE5» allerede. «Varmt, råttent kjøtt»”. Mmmmm.

Se video her.

«StarCraft II»

Plattform: PC/Mac
Release: Ikke bekreftet

Sannsynligvis tidenes mest balanserte og respekterte RTS. Noe som har gjort det til en sport. Elleve år etter at originalen ble sluppet, er det fremdeles det mest populære spillet i Sør Korea, med flere TV-kanaler dedikert til konkurransene. Er du go dnok er det faktisk mulig å leve av å spille «StarCraft II» i landet. Tror vi at Blizzard er litt nervøse før slippet av oppfølgeren? Jepp…

Se video her.

«Star Wars: The Old Republic»

Plattform: PC
Release: Ikke bekreftet


Et MMO i Star Wars-universet laget av Bioware?! Bare tanken på det er halverotisk. Er du usikker på hvilke opplevelser Bioware har gitt ut før, kan vi nevne «Star Wars: Knights Of The Old Republic», «Mass Effect» og «Neverwinter Nights». Dette er uten tvil det mest lovende «Star Wars»-spillet siden «Star Wars: Knight of the Old Republic».

Se video her.

«Uncharted 2: Among Thieves»

Plattform: PS3
Release: Ikke bekreftet


Det første møtet med eventyreren Nathan Drake ble en gedigen opptur. I beste Tomb Raider/Indiana Jones-stil ble vi tatt med på en minneverdig ferd i jungelen, der både små og store gåter, et sterkt karaktergalleri og doser med action, gjorde dette til et av 2007s aller beste spill. Og det første virkelig store til PlayStation 3. Oppfølgeren tar oss med på en ny skattejakt, denne gang i fotsporene til oppdageren Marco Polo, der en krystall med spesielle egenskaper er målet.

Se video her.

Les del 1 av 2009-gjennomgangen vår her.
Del 2 finner du her.

21 spill er naturligvis ikke nok for å dekke graden av forventningene til 2009. Her er et knippe spill som også fortjener å bli nevnt:

«Alan Wake» (Xbox 360/PC)
«All Points Bulletin «(PC)
«Battlefield Heroes» (PC)
«Colin McRae Dirt 2» (PS3/Xbox 360/PC)
«Dragon Age: Origins» (PC)
«Empire: Total War» (PC)
«FUEL»(PC/PS3/Xbox 360)
«Half-Life 2: Episode Three» (PC)
«Halo 3: ODST» (Xbox 360)
«Mario and Luigi» (DS)
«Marvel Ultimate Alliance II: Fusion» (DS/PS2/PS3/Wii/Xbox 360)
«Mass Effect 2» (Xbox 360/PC)
«Patapon 2» (PSP)
«Punch-Out!» (Wii)
«Race Pro» (Xbox 360)
«Red Faction: Guerilla» (PS3/Xbox 360/PC)
«Resistance Retribution» (PSP)
«Sin and Punishment 2» (Wii)
«Street Fighter IV» (PC/PS3/Xbox 360)
«Tekken 6» (PS3/Xbox 360)
«The Sims 3» (PC)
«Warhammer 40.000: Dawn Of War II» (PC)
«White Knight Story» (PS3)
«Wii Sports Resort» (Wii)


Diskuter saken i vårt forum.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3