14 minutter med heftig «Uncharted 4»-action

2. juli 2015 12:53

(PressFire.no): Onsdag slapp Sony den lange «Uncharted 4»-demonstrasjonen, den som ble vist bak lukkede dører på E3-spillmessa for et par uker siden.

Noe av dette har vi sett før. Dette PlayStation 4-spillet fikk nemlig æren av å runde av Sonys pressekonferanse i Los Angeles.

NB! Se den 14 minutter lange demoen i videovinduet.

Jakt blir til flukt

Det som ble vist fra «Uncharted 4» i løpet av E3 er nybrottsarbeid i denne serien. Naughty Dog åpner utvilsomt spillet mer, sammenlignet med forgjengerne.

Denne fluktscenen viser at vi både kan forvente alternative veier å gå, eller kjøre(!), og større områder å boltre oss på.

Partiet av spillet vi ser her, viser innledningsvis hvordan Nathan Drake og hans våpendrager Sully planlegger en redningsaksjon.

Det er broren til Nathan, Sam, som har en hel armé av skurker i hælene. Sam spilles av Troy Baker – en stemme du har hørt før hvis du har spilt Naughty Dogs «The Last of Us».

Brennhett

Selvsagt varierer dynamikken mellom redningsaksjon og flukt, og eskalerer blant annet med en Nate liggende klemt fast i en brennende bil – samtidig som han må tenke på nærgående fiender.

Avslørende nok: helt til slutt introduseres vi for en gammel kjenning i «Uncharted»-sammenheng – så vær advart, hvis du ikke vil ha denne overraskelsen avslørt!

Sony livestrømmet først dette partiet fra spillet onsdag. Samtidig bekreftet de noen tekniske detaljer: «Uncharted 4» vil kjøre i 1080p-grafikk, og låst til 30 bilder i sekundet. Det gjelder enspillerdelen. Naughty Dog sier at de sikter mot å kunne levere 60 bilder i sekundet til flerspillerbiten, men kan ikke bekrefte at dette lar seg gjøre foreløpig. 

Samleboksen «Uncharted: The Nathan Drake Collection» slippes i oktober. I denne ligger de tre første spillene i serien, pluss en invitasjon som gir tidlig tilgang til en planlagt «Uncharted 4»-flerspillerbeta.

Spillet ble som kjent utsatt. Opprinnelig planlagt for slipp i høst, men nå sier Sony at «Uncharted 4: A Thief’s End» i stedet lanseres til PlayStation 4 neste år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3