Slo PlayStation 4 for andre måned på rad

– Xbox One ble julebestselgeren i USA.

16. januar 2015 10:15

(PressFire.no): Et priskutt i november hjalp Xbox One til et salgsløft, og trenden fortsatte inn i julemåneden.

Microsoft sier Xbox One ble den bestselgende konsollen i USA i november og desember.

Den nyeste Xbox-en solgte 50 prosent bedre enn Xbox 360 klarte i samme periode i livsløpet, i USA, hevder selskapet

Forlenger priskuttet

Det er ingen tvil om at priskuttet i dette landet har stimulert salget. I november kappet Microsoft Xbox One-prisen – fra 400 til 350 dollar.

(PS4 koster cirka 400 dollar i USA).

Tilbudet skulle opprinnelig vare ut året, men Microsoft kunngjør nå at de forlenger USA-kampanjen på ubestemt tid.

Vi er utrolig stolte over Xbox One, og er forpliktet til å sikre at dette blir det beste stedet å spille konsollspill i 2015 og videre i fremtiden, uttaler Xbox-sjef Phil Spencer på Xbox Wire.

Microsoft går som vanlig ikke ut med håndfaste tall, så vi vet ikke hvor mange konsoller som er solgt til kunder på verdensbasis.

Sony brukte en del av sin CES-pressekonferanse nylig til å bekrefte at de nå har solgt 18,5 millioner PlayStation 4-konsoller til kunder på verdensbasis, og dermed er klart i tet sammenlignet med Xbox One.

4,1 millioner av disse ble solgt i løpet av julehandelen, ifølge Sony.

65 prosent sterkere konsollstart

NPD Group, et amerikansk markedsanalyseselskap, slår fast at konsollsalget i desember overgikk forrige generasjon.

I løpet av 14 måneder på markedet, har Xbox One og PlayStation 4 samlet solgt 65 prosent bedre enn hva PS3 og Xbox 360 klarte i samme periode, melder CVG.

Maskinvaresalget gikk samlet ned fire prosent i desember 2014, sammenlignet med året før, men den nye generasjonen konsoller økte salget 13 prosent.

De ti første månedene med PS4 og Xbox One i salg, «vant» Sony USA-salget. November og desember førte altså Xbox One på toppen av konsollsalgslistene.

Priskutt også i Norge?

Her til lands er det butikkene og kjedene selv som fastsetter pris.

– Kan vi i Norge forvente å se en lavere pris på Xbox One?

– Vi jobber alltid med å gi kunder god verdi på Xbox One, og våre forhandlere i Norge har med jevne mellomrom gode tilbud på konsollen, er alt Thomas Langård fra Microsoft i Norge vil si om den saken.

– Hvordan gikk Xbox One-salget denne jula?

Vi er veldig stolte av Xbox One og prestasjonen til nå, men vi deler dessverre ikke salgstall per land, sier Langård til PressFire. 

Xbox-nyheter i Windows 10

I en fersk video, som du kan se nederst i denne saken, ser Xbox-general Phil Spencer inn i 2015 og forskutterer noen av de eksklusive Xbox One-titlene som er på vei.

Både «Ori and the Blind Forest» , neste «Tomb Raider»  og «Forza Motorsport 6»  er med i kavalkaden.

Spencer benytter også anledningen til å minne om Windows 10-pressekonferansen 21. januar. Der vet vi allerede at Microsoft har planlagt et økt spillfokus på pc-plattformen – de vil trolig binde sammen spillopplevelser på Xbox, mobiler og Windows 10 på en tettere måte enn før.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3