Sony: – Vi har solgt 18,5 millioner PS4-maskiner

Skal være den raskest selgende PlayStation-konsollen til dags dato.

6. januar 2015 10:26

(PressFire.no): Den japanske elektronikk- og underholdningsgiganten Sony forteller i en pressemelding at de har solgt over 18,5 millioner PlayStation 4-konsoller på verdensbasis siden lanseringen 15. november 2013 (29. november 2013 i Norge).

Over 4,1 millioner eksemplarer av de konsollene skal ha blitt solgt i julehandelen. Dette skal være basert på tallene som er solgt ut til kunder, ikke til forhandlere.

Raskest selgende

Det var Sony-sjefen Kazuo Hirai som først kunngjorde de nye tallene under en tale i anledning elektronikkmessa CES i Las Vegas i går.

Han sa også at den nye PlayStation-konsollen selger raskere enn noen av de tidligere PlayStation-konsollene.

Sony har i tillegg suksess med PlayStation Plus-tjenesten sin, som man nå må ha for å spille på nettet med den nye konsollen. Nesten 11 millioner abonnerer på denne tjenesten, som også gir deg utvalgte spill med på kjøpet hver måned.

Xbox One vant i november, men hvem tar jula?

PlayStation 4 har dominert konsollsalget i nesten ett år siden lanseringen i november 2013. Konkurrenten Xbox One solgte mer i november, en måned preget av svært aggressivt salg knyttet til helligdagen Thanksgiving i USA.

I november kunngjorde Sony at de hadde solgt 13,5 milloner konsoller til kundene, mens Microsoft velger å offentliggjøre tall de har levert til butikkene.

Microsoft kunngjorde i november at de snart runder ti millioner maskiner levert til butikk.

Konkurrentene i Nintendo og Microsoft har ennå ikke avslørt hvordan julesalget har gått, så foreløpig er det usikkert hvordan tallene til Sony måler seg.
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3