Pusser opp «God of War III» til tiårsjubileet

Kratos debuterer på PlayStation 4.

23. mars 2015 11:50

(PressFire.no): Kratos planter de krigerske føttene sine på PlayStation 4 denne sommeren.

Sony har bestemt seg for å pusse opp det seneste spillet i hovedserien, og gjør det samtidig som det skal feires jubileum.

Det er nemlig ti år siden «God of War» kom ut. Og det skal selvsagt markeres.

Del de brutale øyeblikkene

Dette er ikke et overraskende trekk, når vi tenker på mengden av oppussingsobjekt vi har sett, nå i starten av denne konsollgenerasjonen.

Dessuten ble jo nettopp PS4-kalenderen for 2015 ribbet for det kanskje største trekkplasteret, da det ble kjent at «Uncharted 4» flyttes til neste år.

«God of War III Remastered» slippes i midten av juli, bekrefter Sony på den offisielle PlayStation-bloggen.

Utviklerne i Santa Monica Studios og Sony forskutterer at de skal få grafikken til å blomstre, i 1080p og med mål om å få denne voldsballetten til å flyte i 60 bilder i sekundet. Spillet får også noen nyvinninger: det blir lagt til en fotomodus, slik at de mest brutale øyeblikkene med sinnataggen Kratos kan foreviges og deles.

Episk finale

Opprinnelig kom «God of War III» ut i 2010. Det var den gangen et av de peneste til PlayStation 3. Dette siste kapittelet i «God of War»-trilogien er selve definisjonen på ordet episk, mente vår anmelder.

«Det er et toegget sverd – det blir mer av samme i ny drakt, men når drakten er så vakker som dette, er det bare å nyte hvert sekund», skrev vi.

Det kom en lite nyskapende avlegger i 2013, «God of War: Ascension», som la til en flerspillerbit.

Regner du med at dette bare er begynnelsen på en lang rekke «God of War»-remasters? Det skjer ikke, ifølge Aaron Kaufman fra Santa Monica Studios. 

Det blir med denne «God of War III»-oppusningsjobben, bekreftet han i kommentarfeltet hos PlayStation-bloggen. Han sier samtidig at spillet blir lansert både digitalt og som fysisk disk i juli.

I videovinduet kan du se hvordan restaureringsjobben med «God of War III» går. Sony slapp denne smakebiten fra spillet i forrige uke. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3