Skal patche historien i «Final Fantasy XV»

Square Enix ikke fornøyd med story-dybden.

7. desember 2016 13:54
«En historiebit, takk»

(PressFire.no): «Final Fantasy XV» har endelig blitt sluppet, etter en god håndfull år under utvikling har folk kunnet dundre avgårde med boybandet sitt i en fet bil så mye de ønsker.

Les anmeldelse: Bromance som er sydd sammen med kjærlighet.

Men noen kritiske røster har pekt på en historie som ikke alltid har holdt mål, der det virker litt som om Square Enix har gått ut i fra at alle har sett den tilhørende filmen «Kingsglaive: Final Fantasy XV».

Faktisk er flere scener fra filmen klippet rett ut og dyttet inn i spillet, for å prøve å få historien til å henge noe på greip også for de som ikke har sett den – uten mye hell.

Det kan nå virke som om Square Enix angrer litt på det valget, i tillegg til at de tydeligvis mener de ikke greide å fortelle historien godt nok - for de sier nå at de skal gå til det kontriversielle skrittet å patche historien i spillet.

Flere nye cutscener skal legges til i spillet, skriver regissør Hajime Tabata i et blogginnlegg på hjemmesiden til utvikleren.

Spoilerwarning!

- Vi håper å kunne dykke dypere inn i historien og legge til scener som vil gi deg mer innsikt i motivasjonene til figurene. For eksempel hvorfor Ravus valgte de valgene han gjorde.

Tabata sier de trenger litt tid på å få dette klart, fordi alt må oversettes og spilles inn på flere språk.

Noen gameplay-småfikser kommer også, og de jobber i tillegg på en New Game+ der du kan ta med statsene dine til en ny gjennomspilling.

Uhørt som dette kan virke, så er det ikke første gangen en historiebit blir patchet i et spill. Også «Mass Effect 3» fikk mer kjøtt på sluttsekvensen av historien etter at fansen ble rasende på det de mente var en for dårlig avslutning på trilogien.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3