(PressFire.no): At BioWare har mange fans, er ikke bare jordbær og sjampis for utviklerne. I fjor var fansen forbannet over retningen til «Dragon Age II», og nå er spillere illsinte over slutten i «Mass Effect 3».

Spillere er så frustrert over den endelige slutten på trilogien at de har startet en avstemming for å få den endret. På det offisielle forumet har i skrivende stund 54 290 stemt at de synes slutten ikke duger, og at de vil ha en annen.

Det pågår også en veldedig underskriftskampanje for å få endret slutten, som har klart å samle over 66 000 dollar til den veldedige organisasjonen Child’s Play.

 

Startet underskriftskampanjer

Der skriver de at de mener at BioWare har retten til å skrive den slutten de vil, men at utviklerne ikke har oppfylt sitt løfte om påvirkningskraften spillerne forventer fra et «Mass Effect»-spill. Underskriftkampanjen har til nå 3182 bidragsytere.

I tillegg har det blitt opprettet en Facebook-side for å få endret finalen i trilogien, som nå har nesten 41 000 «likes». Twitter-kontoen New Ending for ME3 har i skrivende stund 4407 følgere.

Det stopper ikke der, for nå har en spiller klaget inn spillet til det amerikanske forbrukerrådet.

Spilleren mener at EA og BioWare ikke har klart å levere produktet de lovet i reklamer og intervjuer:

- Dette er ikke noe jeg finner glede i. Men ettersom den forferdelige slutten ikke var i nærheten av det produktet som var reklamert for meg, og at Bioware/EA ikke har svart på tiltale, følte jeg at dette var eneste vei, skriver brukeren El_Spiko. Han påpeker at han kommer til å levere spillet tilbake om slutten ikke endres.

 

Slettet Facebook-kommentar

I helga skal en BioWare-ansatt ha skrevet på spillets Facebook-side at selskapet ikke har noen planer om å gjøre slike forandringer i spillet, men har i ettertid slettet kommentaren.

Nå har selskapet oppdatert siden med en ny kommentar, som forteller at helgas utspill var forhastet og at de vurderer situasjonen:

- Vi vil gjerne oppklare at vi tar alle tilbakemeldinger fra spillere seriøst og med i vurderinger, og har ikke utelukket noe. På dette tidspunktet samler vi og vurderer tilbakemeldingene deres, og har ikke tatt en beslutning når det kommer til ønsket om å endre slutten, skriver BioWare.

Spillets produsent, Casey Hudson, følger også med. Han skriver nå i et innlegg på forumet at «de innser at noen av de mer lidenskapelige spillerne trenger mer punktum i historien» og «mer tid til å ta farvel med historiene sine».

Videre skrives det at mer av historien kan komme i form av nedlastbart innhold i ettertid.

- Dette er ikke siste gangen du hører fra kommandør Shephard, skriver Hudson. 

 

«Mass Effect 3» ble sluppet til Xbox 360, PlayStation 3 og pc 8. mars. 

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer