Kjent streamer innrømmer «upassende» meldinger til mindreårig

Sparket fra utvikler, fjernes i «NBA 2K24».

27. juni 2024 02:22

(PressFire.no): Det skapte overskrifter da Herschel «Guy» Beahm, bedre kjent under aliaset Dr. Disrespect, plutselig ble utestengt fra strømmeplattformen Twitch for fire år siden.

Beahm hadde i en årrekke vært en av de største innholdsprodusentene på nett, med mer enn 4,5 millioner følgere på Twitch – inntil han ble kastet ut kort tid etter å ha signert en eksklusivitetsavtale med plattformen.

Grunnen ble aldri gjort kjent, og Beahm bedyret sin uskyld i sosiale medier. Han hadde heller ikke peiling på hvorfor dette ble gjort, ifølge ham selv.

Flere lurte på om det kunne ha noe med en liten skandale som hadde skjedd tidligere, der Beahm hadde live-strømmet fra en messe – og tok med seg kameraet inn på herretoalettet.

Men ingen forklaring har kommet – inntil nå.

For en tidligere Twitch-ansatt, Cody Conners, røpte på Twitter at Beahm ble utestengt fordi han brukte plattformens meldingssystem til å snakke med en mindreårig jente.

Meldingene som ble sendt skal ha vært av seksuell karakter, ifølge Conners, og Beahm skal angivelig ha forsøkt å få møtt jenta på TwitchCon-messa.

Denne beskyldningen fikk det til å gå hett i sosiale medier, og kort tid etter kom en ny melding – denne gangen fra spillstudioet Midnight Society.

Studioet ble startet opp av blant annet Beahm, og jobber med å utvikle skytespillet «Deadrop». I meldingen på Twitter forteller selskapet at de nylig fikk høre om anklagene, og at de begynte å forhøre seg om situasjonen.

– Vi antok at han var uskyldig og begynte å snakke med de involverte partene, forteller selskapet.

– For å opprettholde våre prinsipper og standarder som studio og enkeltpersoner, var vi nødt til å ta handling.

Studiosjef Robert Bowling har i en separat uttalelse vært knappere med ordene, men er mer direkte:

– Om du sender upassende meldinger til en mindreårig så kan jeg ikke jobbe med deg. Punktum.

Robert Bowling jobbet tidligere med «Call of Duty»

Mange blodfans av Dr. Disrespect mente derimot at alt dette bare var tomprat, og at det ikke forelå noen beviser for noe som helst.

Det var inntil Beahm selv bestemte seg for å fortelle sin side av saken.

I et lengre innlegg på Twitter bekrefter han at det var usømmelige meldinger med en mindreårig som var grunnen til utestengelsen, og at han inngikk en avtale med Twitch i etterkant – som er hvorfor det hele ble lagt under lokk.

– Var det Twitch-beskjeder med et mindreårig individ i 2017? Svaret er ja. Var det ekte intensjoner bak disse meldingene? Svaret er «absolutt ikke», skriver Beahm i meldingen, som har blitt endret flere ganger for å først ta vekk ordet «mindreårig» og så lagt det til igjen.

–Dette var uformelle, gjensidige samtaler som noen ganger lente seg for mye i retning av å være upassende, men ikke noe mer. Ingenting ulovlig skjedde, ingen bilder ble delt, ingen forbrytelser ble begått, jeg møtte ikke engang personen.

Han forteller videre at han endte opp i en rettslig kamp med Twitch og inngikk et forlik, og han forsøker å forklare at han ikke mente noe med meldingene.

Klikk for å lese hele innlegget.

–La meg gjøre det klart at det ikke var en straffesak mot meg, og det har aldri blitt tatt ut noen tiltale mot meg.

– Fra et moralsk ståsted tar jeg absolutt ansvar. Jeg burde aldri ha hatt disse samtalene til å begynne med. Det er mitt ansvar. Det er mitt ansvar som en voksen person, som ektemann og far. Det burde aldri ha skjedd. Jeg skjønner det.

– Jeg er ikke perfekt, og jeg skal faen meg stå for det. Dette var dumt.

Han avslutter kommentaren med en beklagelse til alle som har støttet ham opp gjennom årene, men også med å rette en finger mot de han mener har merket han som noe han ikke er.

– Jeg er ikke en overgriper eller pedofil. Tuller du med meg? Ikke sett merkelapper på meg som det verste av det verste med overdrivelsene deres.

I etterkant av innrømmelsene fra Beahm har flere andre merkevarer han har vært involvert i distansiert seg fra ham.

For eksempel har fotballklubben San Francisco 49ers, som har brukt Dr. Disrespect i en rekke promofilmer de siste årene, uttalt at de ikke lenger skal jobbe med ham.

– Vi tar denne utviklingen på alvor og vil ikke jobbe med han videre, sier de i en uttalelse.

Til Dextero sier utviklerne bak «NBA 2K24», som samarbeidet med Beahm og inkluderte Dr. Disrespect i spillet, at de kommer til å fjerne han fra spillet når den neste sesongen starter.

Også utstyrsprodusenten Turtle Beach, som har lagd flere dingser med Dr. Disrespect-tema, har fjernet han fra listen sin over innholdsprodusenter de jobber med.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3