Japaner arrestert for å hacke og selge «Pokémon»

Risikerer fem års fengsel.

12. april 2024 23:42

(PressFire.no): En 35 år gammel mann fra Uji, en by like utenfor Kyoto, er arrestert for å ha solgt sjeldne pokémon fra Switch-spillet «Pokémon Violet». Det melder den statlige kringkasteren NHK.

Mannen skal ha solgt lommemonstre for flere millioner yen via markedsplasser på internett, ifølge politiet. Én million yen tilsvarer omtrent 71 000 norske kroner.

Politiet har beslaglagt flere datamaskiner og Switch-konsoller hos den arresterte, som skal ha forklart at han bare forsøkte å tjene til livets opphold.

Han skal ha brukt verktøy som er lett tilgjengelig på nett for å modifisere spillene sine, noe som ga flust av sjeldne pokémon – som han så ga bort mot betaling.

I Japan ble det innført særdeles strenge opphavsrettslover i 2019, der modifisering av spill og spillkonsoller kan straffes med fengsel opp til fem år og bøter opp til 400 000 kroner.

Dette er ikke den første gangen en person blir arrestert for dette – i 2021 ble en mann arrestert for å ha gjort det samme med pokémon fra «Pokémon Sword» og «Pokémon Shield».

Landet har også strenge regler for spillbarer som ønsker å la besøkende spille. I 2018 ble fire personer arrestert for å la bargjester spille «Splatoon» og «Monster Hunter».


(Toppbilde: Skjermdump, NHK)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3