Mann fengslet etter å ha solgt shiny pokémon

Risikerer fem år fengsel og bøter opp til 400 000 kroner.

5. februar 2021 14:19

(PressFire.no): En 23 år gammel mann fra Aichi-provinsen i Japan er arrestert etter å ha blitt fersket i å selge sjeldne pokémon på svartebørsen, det melder den japanske avisen Asahi.com.

Mannen skal ha modifisert en utgave av «Pokémon Sword» og «Pokémon Shield» for å ha uendelig tilgang til såkalte «shiny»-varianter av lommemonstrene, som han så solgte på nettet for 4400 yen – rundt 360 norske kroner.

I Japan ble det innført særdeles strenge opphavsrettslover i 2019, der modifisering av spill og spillkonsoller kan straffes med fengsel opp til fem år og bøter opp til 400 000 kroner.

Politiet, som har en søt ugle som maskot, har lagt ved følgende bilde som viser beslaget tatt av datamaskinen, Switch-konsollen og mobiltelefonene til den grovt kriminelle mannen.

Blir ikke ekte politi uten en kawaii ugle-maskot.

Den arbeidsledige mannen skal ha blitt fersket i det han solgte en shiny-utgave av Sobble (se toppbilde), som er en av de tre pokémonene du kan velge mellom når du starter spillet, til en mann fra Kyoto.

Han skal ha innrømmet forholdet, og mistanken er at han har tjent 1,15 millioner yen, rundt 94 000 kroner, på pokémon-salg siden november i fjor.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3