Fire personer arrestert i Japan for å ha latt bargjester spille «Splatoon» og «Monster Hunter»

13. juni 2018 15:33

(PressFire.no): Politiet i storbyene Kyoto og Kobe i Japan har arrestert fire personer for å angivelig ha latt besøkende få spille dataspill i barene de eide.

Dette skal være i strid med åndsverkslovene i landet, fordi de forskjellige barene ikke hadde søkt om tillatelse til å la bargjestene spille.

Det er ulovlig spilling av spill fra Nintendo og Capcom som har gjort at politiet har slått til, ifølge den japanske avisen Mainichi.

Ryo Koishima (32), Yuki Nishio (32) og sistnevntes bror Haruto (29) ble arrestert i Kyoto, mens Hironori Kin (31) ble arrestert i Kobe, siktet for å ha hatt spillkonsoller stående i baren sin og latt de besøkende spille spill som «Monster Hunter: World» og «Splatoon 2».

Til sammen 30 spillkonsoller og 1100 spill ble beslaglagt under pågripelsene. En av barene skal ha hatt en omsetning på rundt 100 000 kroner i måneden.

Tidligere i år ga en koalisjon for utviklere av programvare og spill som håndterer åndsverksloven for medlemmene sine, The Association of Copyright for Computer Software, ut en advarsel til alle dataspill-barer i Japan.

Dette er de første arrestasjonene av sitt slag i landet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3