Fire personer arrestert i Japan for å ha latt bargjester spille «Splatoon» og «Monster Hunter»

13. juni 2018 15:33

(PressFire.no): Politiet i storbyene Kyoto og Kobe i Japan har arrestert fire personer for å angivelig ha latt besøkende få spille dataspill i barene de eide.

Dette skal være i strid med åndsverkslovene i landet, fordi de forskjellige barene ikke hadde søkt om tillatelse til å la bargjestene spille.

Det er ulovlig spilling av spill fra Nintendo og Capcom som har gjort at politiet har slått til, ifølge den japanske avisen Mainichi.

De fire er siktet for å ha hatt spillkonsoller stående i baren sin og latt de besøkende spille spill som «Monster Hunter: World» og «Splatoon 2».

Til sammen 30 spillkonsoller og 1100 spill ble beslaglagt under pågripelsene. En av barene skal ha hatt en omsetning på rundt 100 000 kroner i måneden.

Tidligere i år ga en koalisjon for utviklere av programvare og spill som håndterer åndsverksloven for medlemmene sine, The Association of Copyright for Computer Software, ut en advarsel til alle dataspill-barer i Japan.

Dette er de første arrestasjonene av sitt slag i landet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3