Hva skjedde med det nye «I.G.I.»-spillet?

21. november 2023 13:47

(PressFire.no): Det var i 2017 at det ble klart at norske Artplant kjøpte «Project I.G.I.»-lisensen.

De to originalspillene i serien kom ut på starten av 2000-tallet, og ble utviklet av det nå nedlagte norske studioet Innerloop. Lisensen lå lenge hos Eidos, men ble altså kjøpt tilbake – og arbeidet på et nytt spill startet.

Norsk Filminstitutt støttet prosjektet med to millioner kroner samme år, men spillet ble så en kasteball mellom en rekke selskaper.

Artplant, stiftet av tidligere Innerloop-ansatte, ble så kjøpt av svenske Toadman Interactive i 2018 – noe som betydde at lisensen da gikk til svenskene. 

Utviklingen av spillet tok derimot en brå vending da spillet ble annonsert som «I.G.I. Origins», for nå var utviklingen plutselig lagt til britiske Antimatter Games.

Lanseringen ble satt til 2021 en gang, og det begynner jo å bli en stund siden.

Så hva skjedde?

Utviklingen skal ha fortsatt under Antimatter Games i noen år, som også jobbet på spillet «'83», et onlinespill satt til den kalde krigen for mer enn 80 samtidige spillere.

Studioet hadde tidligere lagd skytespill som «Rising Storm 2: Vietnam», og etter det PressFire erfarer ble utviklingen av «'83» satt på vent til fordel for «I.G.I. Origins».

Toadman ble på sin side underlagt «Enad Global 7», eller bare EG7, som har flere studioer under beltet.

«I.G.I. Origins» ble utsatt, mye takket være en overgang til spillmotoren Unreal Engine 5, men utviklingen virket å gå fremover.

For et år siden la utviklerne ut en teaser-trailer som raskt fikk over en million visninger.

https://www.youtube.com/watch?v=4SHaDwa1J0k

Men i sommer kom plutselig nyheten at Antimatter Games legges helt ned som et ledd i nedskjæringer hos EG7, og med det ble fremtiden til «I.G.I.»-serien usikker.

De rundt 60 ansatte ble raskt støvsugd av Behaviour Interactive. Utviklerne bak «Dead by Daylight» kom inn og snappet opp nesten alle til sitt nye Cornwall-kontor.

Det hele skjedde såpass kjapt at selv ikke nettsidene til Antimatter Games ble oppdatert før teamet var ute – og på Steam står det fortsatt at «Origins» er på vei.

Etter nedleggelsen har det vært tyst fra EG7 – men til PressFire sier toppsjef Fredrik Rübén at de har forsøkt å selge spillseriene uten hell.

EG7-visepresident Fredrik Rüdén.

– Antimatter Games hadde to spill de jobbet på, og disse er i prinsippet nå satt på pause, forklarer Rüdén.

Han sier at det har vært samtaler rundt merkevarene som Antimatter Games hadde det siste halvåret, men at det ikke har ført til noe enda.

– Det finnes en del interesse for «'83», men enn så lenge så har vi ikke hatt noen dialog rundt «I.G.I.», forklarer han.

– Vi er åpne for å diskutere det dersom det finnes kommersiell interesse. Spillutviklingen er satt på hold inntil videre.

Ettersom lite har skjedd på et halvår kan det dermed virke som om «I.G.I. Origins» er saga blott, og den en gang norske spillserien nok en gang er død.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3