Syv millioner til åtte nye norske spill

«Project IGI» gjenoppstår.

29. mai 2017 16:56

(PressFire.no): NFI (Norsk Filminstitutt) avslører nå hvilke norske spill som får tildelt midler, og det er syv millioner kroner som denne gangen går til åtte prosjekter.

Mest penger går til et slags comeback for den norske klassikeren fra år 2000, «Project IGI», som får to millioner kroner. Det kommer etter at Artplant, som har ansatte som i sin tid jobbet på «Project IGI», sikret seg merkenavnet.

Det nye spillet har fått tittelen «IGI – Vi går inn!» og vil ifølge utvikleren ha friheten serien har blitt kjent for.

E-sport-meta

 «Trolls vs Vikings»-utvkleren Megapop Games får den nest største potten på 1,5 millioner til «Fight» - et slåssespill med handling fra e-sport-verden – litt meta, der altså.

800 000 går også til det digitale kort- og brettspillet «Einherjar TTG», et spill som utvikles av Turbo Tape Games AS. Spillet er inspirert av norrøn mytologi.

«Fight».

500 000 til Carlsen og co.

Fire spill får tildelt 500 000 kroner hver, hvor Magnus Carlsen-spillet «Chess for kids with Magnus» er ett av dem.

«Fishing: Barents Sea» fra Misc Games og «Mesmer» er de to andre som får 500 000 kroner hver, hvor sistnevnte utvikles av Rain Games, som nylig var aktuelle med «World to the West» og sto også bak «Teslagrad».

«Mesmer» beskrives som «unikt roguelike» som tar for seg handlingen i en revolusjon mot et diktatur.

Antagonist AS, som sto bak «Through the Woods», får 500 000 kroner for «The Fold» - et skrekkspill som tar sted i en stavkirke.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3