Utsetter alle spillprosjekter for å reparere «Battlefield 4»

- Vår viktigste prioritet.

5. desember 2013 10:42

(PressFire.no): «Battlefield 4» har hatt en trøblete lansering, med hyppige meldinger om serverproblemer og andre alvorlige feil som gjør at skytespillet regelrett krasjer.

Electronic Arts sier at de utsetter samtlige DICE-prosjekter for å reparere «Battlefield 4» først.

- Vi er fullt klar over at vi har et stykke igjen før spillet er reparert, og dette er vår viktigste prioritet. Gjengen hos DICE jobber nå uavbrutt for å oppdatere spillet, forteller en EA-talsmann til Polygon.

Luker bort «Battlefield»-feil

Denne uka ble den andre av i alt fem planlagte utvidelser lansert. China Rising førte med seg ytterligere problemer til «Battlefield 4».

- Siden China Rising allerede var i den siste utviklingsfasen på samme tid som problemene med «Battlefield 4» begynte, bestemte vi oss for å oppfylle løftene om en lansering denne uka.

Men vi kommer ikke til å se mot fremtidige prosjekter eller utvidelser før vi har ryddet bort alle problemene med «Battlefield 4», forsikrer EA.

Vurderte å utsette

«Battlefield»-produsent Patrick Bach fortalte i et intervju med GamesIndustry i oktober at det var spesielt krevende å jobbe med Xbox One- og PlayStation 4-versjonene av spillet.

- Vi har vært veldig aggressive med å få «Battlefield 4» klart til lanseringen av de nye konsollene. Jeg tror ikke folk er klar over hvor vanskelig det er å utvikle et spill parallelt med ny maskinvare, fortalte Bach.

Ubisoft valgte å utsette «Watch Dogs» til neste år. Også dette spillet skal ut på to generasjoner konsoller. «Battlefield»-produsenten kjenner igjen problemstillingene som førte til at disse utviklerne bestemte seg for å bruke mer tid.

- Angående «Watch Dogs» så klandrer jeg dem ikke, det har vært stunder der vi har vurdert å gjøre det samme. Heldigvis har vi kommet over hindrene, sa Patrick Bach.

Forsinker flere storspill

Alle versjonene av «Battlefield 4» har vært plaget med feil og stabilitetsvansker. DICE har hele veien forsikret at de jobber på spreng med oppdateringer til alle plattformer.

Fortløpende status for denne feilrettingen legges ut på de offisielle nettsidene.

Utsettelsen av alle andre DICE-prosjekter, inntil «Battlefield 4» blir friskmeldt, innebærer ikke bare at de resterende påbygningene til dette spillet kan bli forsinket. Svenskene er som kjent også involvert med «Mirror’s Edge 2» og et nytt «Star Wars: Battlefront».


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3