Lager ikke «Battlefield» med Stormtrooper-hjelm

- Ville blitt kjedelig, sier DICE om nye «Battlefront».

13. juni 2013 13:18

(PressFire.no): Selv om Electronic Arts ikke har sittet med «Star Wars»-rettighetene særlig lenge, var DICE ivrige på å vise verden at de allerede er i gang.

EA skal altså lage flere «Star Wars»-spill i åra som kommer, etter at en avtale med Disney ble inngått og gjort kjent i forrige måned.

På selskapets E3-pressekonferanse i Los Angeles tidligere denne uka, ble «Star Wars: Battlefront» annonsert.

- Vil ikke kopiere andres spill

DICE («Battlefield»), Visceral Games («Dead Space») og BioWare («Knights of the Old Republic», «Mass Effect») er tre EA-studioer som alle skal lage Star Wars-spill. DICE står bak nye «Star Wars: Battlefront».

Vi ønsker ikke «Star Wars» pluss «Battlefield», fordi det ville blitt kjedelig, ikke sant?

Det forteller Patrick Bach fra DICE i et IGN-intervju.

Han innrømmer i samme slengen at også LucasArts, som solgte rettighetene til Disney for noen måneder siden, også ønsket svenskene til å stå bak en «Battlefront»-oppfølger. Denne serien har ligget i brakk siden 2005.

- Som hovedregel vil vi ikke lage et spill som er en kopi av noen andres spill, sier Bach.

- Gransker «Battlefront»-røttene

Patrick Bach innrømmer at de fortsatt er veldig tidlig i prosessen med å lage «Battlefront». Traileren som ble vist hos Electronic Arts på E3 var da også av det konseptuelle slaget.

Det er derfor umulig for svensken å spekulere i lanseringstidspunkt eller være for konkret når han snakker om spillet.

DICE-produsenten sier til IGN at de fortsatt «pønsker på hva de ønsker å lage» og at de «ser bakover i «Battlefront»-serien for å granske røttene, og vil finne ut hva den egentlig var ment å være».

Parallelt med snekringen av sitt «Star Wars»-eventyr, jobber DICE også med «Battlefield 4» og et nytt «Mirror’s Edge»

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3