Slippes i 2016: Nå er «Mirror’s Edge 2» mer enn bare en luftig video

6. mai 2015 10:51

(PressFire.no): I forbindelse med at Electronic Arts la fram sine seneste kvartalsresultater i går, har de også bekreftet noen datoer – eller lanseringsvinduer – for flere av de nye storkanonene sine.

«Star Wars: Battlefront», «FIFA 16» og «NHL 16» blir definitivt slike i år.

I tillegg vet vi nå at «Mirror’s Edge 2» nærmer seg, og at det kommer to nye «Need for Speed» i år.

EA-menyen i høst, og tidlig neste år.

Mer «Plants vs. Zombies»

Seeking Alpha fulgte denne finanspraten tett, der EA-sjef Andrew Wilson redegjorde for selskapets opp- og nedturer med noen av investorene.

I løpet av slike seanser skjer det ofte at de første konkrete datoene og helt nye utgivelser blir skissert.

Det var tilfelle også denne gangen. Her er det flere interessante ting som dukker opp:

* «Titanfall 2» kommer ikke ut i år. Tidligst neste vår. 

* Nye «Need for Speed» blir ferdig i høst. 

* Det kommer to «Need for Speed» i år. Det ene kun til mobil. 

* Rory McIlroy-golfspillet slippes i juli. 

* Et nytt «Plants vs. Zombies» er på vei til pc og konsoller.

Når det gjelder «Plants vs. Zombies», er dette ferske nyheter. Spillet er formelt sett ikke annonsert før nå.

Det dreier seg angivelig ikke om en konsoll- og pc-utgivelse av «Plants vs. Zombies 2: It’s About Time» – spillet som kun er gitt ut til nettbrett og mobiler – men er en oppfølger til fjorårets «Garden Warfare».

EA-direktør Andrew Wilson forklarte investorene at dette spillet blir brettet ut under E3-spillmessa i Los Angeles i juni.

«Need for Speed Rivals» (2013).
«Need for Speed Rivals» (2013).
– 

Spektakulært «Need for Speed»

Et nytt «Need for Speed» kommer i år. Nærmere bestemt til høsten en gang. Dette er noe vi har visst en stund, men nå er det for første gang bekrefta fra EA-hold.

– Det ser allerede spektakulært ut, sa Andrew Wilson i løpet av finanssnakket.

I fjor var det første gang «Need for Speed» tok en pause. De tolv foregående årene har det alltid dukket opp et nytt bilspill med denne logoen på coveret.

Droppes politijaktene i nye
«Need for Speed»?

Det er det ferske svenske Ghost-studioet som lager neste «NfS». Gjengen som også lagde «Need for Speed Rivals», og har hentet forsterkninger fra britiske Criterion («Burnout»).

Det blir noen større endringer i det nye bilspillet, hintet Craig Sullivan i Ghost da vi møtte ham i 2013.

Wilson vil ikke gå ut med dato enda, men bekreftet at «Need for Speed» lanseres en gang mellom oktober og desember i år.

Det blir garantert full avsløring på E3-spillmessa om en måneds tid, der EA i år igjen skal holde pressekonferanse.

EA bekrefter samtidig at de slipper et eget «Need for Speed» myntet på mobiler og nettbrett. Dette spillet er kalt «Need for Speed: No Limits» og utvikles av Firemonkeys, studioet bak «Real Racing»-spillene.

«Mirror's Edge 2».

Spretne Faith klar for comebacket

Når det gjelder «Mirror’s Edge 2» har EA hittil bare vist små filmsnutter av et spill i en tidlig og konseptuell fase.

Det kommer når det er ferdig, varslet de i 2013.

På E3-spillmessa i fjor var det utviklerprat om hvordan de arbeider for å bringe kureren Faith tilbake og ikke konkret informasjon vi fikk servert.

Nå har EA bekreftet at oppfølgeren blir ferdig tidlig neste år. Spillet lanseres til PlayStation 4, pc og Xbox One før 31. mars 2016.

«Mirror’s Edge 2» ble annonsert allerede sommeren 2013.

Det har vært klart lenge at svenske DICE ville bruke den tiden de trengte på oppfølgeren, og har hatt et relativt lite team av utviklere sysselsatt med oppfølgeren til 2008-spillet – «Battlefield 4», med all feilretting og puss, og prestisjespillet «Star Wars: Battlefront», har hatt en slags forkjørsrett.

Golfsesongen starter på
konsoller i juli.

Ingen «Titanfall 2» med det første

På lista over utgivelser dukker det også opp noen kjenninger.

Det er allerede kjent at det nye golfspillet – med Rory McIlroy som posterboy – blir utsatt i noen uker. Opprinnelig skulle dette være ferdig i juni.

«Rory McIlroy PGA Tour» kommer i stedet ut i juli. Spillet kommer til PlayStation 4 og Xbox One – og markerer det første «PGA»-golfspillet på 16 år uten assossiasjoner til «Tiger Woods».

«Titanfall 2», et spill EA allerede har bekreftet, figurerer ikke på disse listene. Det betyr at skytespillet neppe dukker opp før 31. mars 2016. Neste EA-finansår starter da.

EA sikter høyt med sin stjernekrig.

Det samme er situasjonen for «Battlefield 5». Dette spillet blir heller ikke lansert før 31. mars 2016 – men senhøsten 2016, har EA allerede sagt

At 2015 vil handle seg om å profitere på «Star Wars»-feberen, er det ingen tvil om. EA har et mål om å selge minst ni eller ti millioner av sitt «Battlefront»-spill, i perioden fra lanseringen i november til 31. mars, skriver VG247.

EA forklarte i løpet av en spørrerunde at de fokuserer på å levere «en kvalitetsopplevelse», og at denne kun er mulig å få fra de nyeste konsollene og pc. 

Denne «Mirror's Edge 2»-traileren er fra E3-annonseringen i 2013.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3