PlayStation Plus-spillene i januar

«Infamous», «DuckTales» og «Prototype 2».

6. januar 2015 16:13

(PressFire.no): Sony har gått ut med hele lista over spill inkludert om du er medlem av PlayStation Plus.

Microsoft har allerede lagt ut sine Gold-spill for januar. Mørk krim i «D4» og «The Witcher 2» er inkludert i dette selskapet.

Kommer til PlayStation:

Januar-utvalget av spill havner i PlayStation Store-menyene i løpet av onsdag 7. januar. Det betyr at desember-spillene, for eksempel «Injustice: Gods Among Us», «Hitman Trilogy» og «Deadly Premonition», fordufter – og erstattes av disse:

«Infamous: First Light» (PS4).

PlayStation 4


«Infamous: First Light».
«The Swapper» (også PS3 og Vita).

PlayStation 3


«Prototype 2».
«DuckTales: Remastered».

PlayStation Vita


«Woah Dave!»
«Duke Nukem 3D Megaton Edition»

Denne frittstående utvidelsen til «Infamous: Second Son» ble først avslørt under E3-messa i fjor sommer, og kom ut i august. Hovedpersonen er Abigail «Fetch» Walker, neonjenta du allerede kjenner om du har spilt «Second Son».

«Infamous»-kolleksjonen til PS4 er noe av det lekreste på Sony-maskinen. Kampsystemet er smidig, selv om oppdragstypene kan bli monotone, skrev vi i vår anmeldelse av «First Light».

«The Swapper» (PS4, PS3, Vita).

Det andre Plus-spillet til PS4 i januar er «The Swapper». Dette er forresten en såkalt cross buy-tittel, som også kan lastes ned til PlayStation 3 og Vita.

«The Swapper» er et plattformspill, atmosfærisk og med en stil der utviklerne har brukt både leirmodeller og skrot (fra virkeligheten) til å pynte i spillmiljøene. Spillet har en original tvist: du kan klone deg selv inntil fire ganger, og disse beveger seg deretter nøyaktig slik du gjør.

Her gjelder det altså å ha tunga rett i munnen, og beregne avstanden før du trykker kloneknappen. Målet med denne familieforøkelsen, er selvsagt å knekke puzzles.

Vi anmeldte spillet da det kom til pc i fjor, og da ble det toppscore.

«Prototype 2».

«Prototype» er et av flere i sjangeren «destruktiv frihet i sandkassa» («Infamous», «Red Faction Guerilla») som kom ut i samme periode sommeren 2009.

Oppfølgeren er det ene av to Plus-spill til PS3.

I en virtuell og dyster versjon av New York slåss du både mot mutanter og militære styrker. «Prototype 2» representerer ikke noe stort krumspring fra det første spillet, men omfavner det som gjorde «Prototype» bra og, vel… gjør det igjen, skrev vi i anmeldelsen.

«DuckTales: Remastered».

Da planene om å pusse opp «Ducktales» ble kjent, med løfter fra de nye utviklerne i Way Forward at de ikke skulle tukle med originalen, var det mange som fikk ekstra høy puls.

De originale stemmeskuespillerne er med i nyversjonen. Selv om noen av dem for lengst har passert pensjonsalderen (og det merkes i spillet!). Alan Young (Skrue) og June Foray (Magica fra Tryll) var begge over 90 år da dette spillet ble lagd.

Å legge seg så tett opp mot originalen er ikke utelukkende positivt, selv om vår anmelder virkelig kjente den gode nostalgien strømme gjennom kroppen:

«DuckTales Remastered» havner med dette i den litt underlige posisjonen hvor det på den ene siden blir tatt noen friheter med originalmaterialet der de kanskje ikke burde, uten å fikse småproblemene originalen hadde i utgangspunktet, konkluderte vår mann rundt dette slippet i 2013. 

«Woah Dave!» (Vita).

To nye til Vita for Plus-folk: Først «Duke Nukem 3D Megatron Edition», som alle bortsett fra tyskere kan laste ned denne måneden.

Til slutt, «Woah Dave!» og enda mer mat for retrospillere. Aliens daler ned fra himmelen, du danser rundt på plattformene og forsøker å stjele myntene de mister. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3