Lokker med hundrevis av spilltilbud

Sesong for salg, og «gratisspillene» i desember.

28. november 2014 14:48

(PressFire.no): Uavhengig om du har vært en snill spiller eller ikke i år – desember har plenty tilbud og «gratisspill» i strømpa.

Denne måneden ser vi som vanlig på Xbox- og PlayStation-spillene medlemmer av Gold og Plus kan laste ned, uten å betale ekstra.

Black Friday-hysteriet er i tillegg over oss akkurat nå. Både konsoll- og pc-spillere har fått flust av tilbud å fråtse i, og flere av disse varer gjennom hele helga.

Vi har silt ut noen av de heftigste rabattene.

NB! Black Friday-spilltilbud finner du nederst i saken.

Kommer til Xbox

Først Microsofts Games with Gold-pakke i desember, altså bonusen medlemmene av denne tjenesten kan laste ned fra en av Xbox-konsollene.

Xbox One-spillet denne måneden er «Worms: Battleground».

Xbox 360-folk får også denne gang to spill «gratis» gjennom desember. Først litt krim, i Agatha Christie-stil. Etterpå, og passende nok for årstiden: en tur i alpinanlegget og med fare for kragebeinsbrudd.

Xbox One

«Worms: Battlegrounds» (1. - 31. desember).

Worms Battlegrounds (Xbox One).

Dette strategiske lagskytespillet, der du og venner inntar en slagMARK, kom først til Xbox One (og PS4) i mai. Dette nye i «Worms»-serien er altså relativt ferskt. Utviklerne i Team 17 skryter av et utvalg på 65 ulike våpen.

Er du medlem av Xbox Gold, kan «Battlegrounds» spillet lastes ned «gratis» gjennom hele desember.

Xbox 360

«The Raven: Legacy of a Master Thief» (1. - 15. desember).
«SSX» (16. - 31. desember).

The Raven: Legacy of a Master Thief (Xbox 360).

Pek-og-klikk-mordmysterier, prating med personer du mistenker skjuler noe – pluss den delikate og helt nødvendige jobben med å lappe sammen forklaringer, løse gåter og finne ledetråder som forhåpentligvis peker ut riktig mistenkte.

Det er pepperkakeoppskrifta «The Raven» følger slavisk.

Det har spillmekanisk en del til felles med for eksempel Telltale Games-spillene («Walking Dead», «Sam & Max»), men henter helt åpenbart flust av inspirasjon fra de klassiske Agatha Christie-historiene i tone og handling. «The Raven» er fordelt over tre episoder – alle tilgjengelige for Xbox 360-folk den første halvdelen av desember.

I 2012 tinte EA opp en gammel, kjent og kjær serie. Ti år etter debuten. «SSX» har gjennom åra vært symbolet på noe av det morsomste med konsollspilling for veldig mange – supplert med «Tony Hawk»-klassikerne.

Dette foreløpig siste brettactioneventyret er riktig så solid. Det gjør noe med deg når du står på toppen av Rocky Mountains og skuer ned den snøkledde berg-og-dalbanen, med et dryss puddersnø oppå.

Dette spillet legges ut på Xbox LIVE fra 16. til 31. desember.

SSX (Xbox 360).

Kommer til PlayStation

Det deles broderlig på «gratisspillene» mellom PlayStation-plattformene i desember. Alle tre systemene får to slike hver.

Onsdag 3. desember oppdateres menyene med nye spill. Det er samme dagen novembertilbudene fordufter – med blant annet «Binding of Isaac», «Escape Plan» og «Frozen Synapse Prime».

Det er altså fortsatt litt tid igjen på å hente ned disse, før nye Plus-spill tar over.

Hitman Trilogy HD (PlayStation 3).

PS3:

«Hitman Trilogy HD».
«Deadly Premonition: The Director’s Cut».

PS4:

«Injustice: Gods Among Us – Ultimate Edition».
«Secret Ponchos».

Vita:

«Final Horizon».
«Titan Attacks» (også PS3 og PS4).

Egentlig er det PS3 som får flest desembergaver. For en av Plus-titlene denne gang er «Hitman»-samlingen bestående av tre eventyr med den danskættede leiemorderen fra IO Interactive: «Hitman 2», «Contracts» og «Blood Money».

Ikke dumt med et gjensyn med noen av seriens beste, selv om undertegnedes gjensyn med «Blood Money» nylig virkelig avslørte at holdbarheten har dabbet drastisk gjennom åra - og kravene til AI (heldigvis) har økt betraktelig.

IO jobber forresten med et helt nytt Hitman, til nye konsoller og pc. Et spill vi trolig får se første gang i løpet av neste år.

Den andre PS3-tittelen i Plus-menyene på PlayStation Store i desember er en (nyttårs)kalkun. Eller klassiker. Det kommer an på hvem du spør.

Hidetaka «Swery» Suehiro er åpenbart stor fan av David Lynch, og dette spillet (først gitt ut i 2010) var et slags «Twin Peaks», bare med zombier som blør lilla.

«Director’s Cut»-versjonen er friskere, ferskere og oppusset.

Lurer du på mer om dette spillet anbefales en titt på denne saken, der vi går dypere ned i fenomenet «Deadly Premonition».

Injustice: Gods Among Us (PlayStation 4).

Så hopper vi over til PS4-Plusspillene i desember. Der venter det oss en skikkelig knyttneve som virkelig kan få ribbeflesket til å disse. «Injustice: Gods Among Us – Ultimate Edition» var et av de peneste spillene da Sony lanserte sin nye konsoll for et drøyt år siden.

Nå er spillet tilgjengelig for gratis nedlasting om du er Plus-kunde.

Dette er slåssespillet fra «Mortal Kombat»-utviklerne, med kjente fjes fra DC Comics-stallen. Det betyr at du får sjansen til å daske Batman eller Superman.

«Secret Ponchos» er månedens andre PS4-spill, et skytespill lagt til ville vesten med blant annet deathmatch og domination – for å variere skuddveksklingene litt.

Titan Attacks (Vita, PS3, PS4).

Håndholdte Vita får også to desember-spill. Først «Titan Attacks», et klassisk shoot ‘em up der du slåss mot utenomjordiske fordelt på til sammen hundre brett.

Mellom slagene kan du også oppgradere våpnene dine. (Dette spillet er også tilgjengelig til PS3 og PS4).

«Final Horizon» er strategi og tårnforsvar. Kjemp mot bølger av ugjestmilde vesen, utvikle nye våpen og oppgrader kjemp deg helskinna gjennom totalt 50 brett fordelt på 15 planeter.

Black Friday-spilltilbud

Det kryr av spilltilbud denne helga i forbindelse med Black Friday. Dette er bare noen av dem vi har luket fram.

Les også: Overse rabattene, se på prisen og sjekk konkurrentene.

PC:

Steam – Valve kjører en kampanje med spilltilbud rettet mot dem som er av den utforskende sorten. Exploration Sale strekker seg til 2. desember, og inneholder akkurat nå blant annet:

«Civilization: Beyond Earth» (30 prosent rabatt), «Don’t Starve» (75 prosent), «Goat Simulator MMO» (50 prosent), «The Evil Within» (66 prosent) og «Watch Dogs» (50 prosent).

Civilization: Beyond Earth (pc).

Det er selvsagt enda mer på salg i denne digitale Valve-spillbutikken. Over 5600 titler. Fra i dag til lørdag er blant annet «Bioshock Infinite» priset ned 75 prosent (til 50 kroner). «Wolfenstein: The New Order» koster 136 kroner og «Shadow of Mordor» 228 kroner.

Det er en omfattende liste med spill tilgjengelig fra denne kanten, og nye Steam-tilbud dukker opp gjennom helga.

Origin – EA har også lyst til å markere Black Friday. På Origin-butikken er rabattene opp mot 75 prosent. Tilbudene ble lagt ut tidligere denne uka, men strekker seg gjennom helga og ut mandagen.

Her er noen av pc-tilbudene EA serverer:

«FIFA 15» (334 kroner, før 499). «The Sims 4» koster nå 249,50 (før 499). «Battlefield 4» (89,50 kroner, før 179).

«Titanfall» koster denne helga 79 kroner (vanligvis 319 kroner via Origin), og nyeste «Sim City» 89 kroner (før 179,-).

Nintendo Wii U og 3DS:

Nintendo er langt mer beskjedne i salgsutvalget sitt sammenliknet med sine største konkurrenter.

Lista er slank. Det virker som Nintendo ikke har lyst til å hive seg med i Black Friday-bonanzaen, men den inneholder et av de bedre og mest avhengighetsskapende på Wii U: «Bit.Trip.Runner 2». Dette plattformløpespillet er priset ned 66 prosent til 11. desember – og er et spill vi anmeldte og ga full pott til i fjor

Også «Giana Sisters: Twisted Dreams» og «Shiny: The Firefly» er på salg til Wii U i denne perioden. 3DS-utvalget på salg teller kun to titler: «Farming Simulator 14» og «The Keep».

I dag er imidlertid slippet av «Super Smash Bros.» til Wii U, så det er definitivt ferskt snacks tilgjengelig.

Her finner du alle tilbudene fra Nintendo (se oversikten, under «Europa»).

Xbox:

Microsoft har allerede tjuvstartet sitt Black Friday-salg, og har i dag dyttet inn enda flere tilbud.

«Titanfall», for eksempel, jekket kraftig ned i pris de neste dagene. Dette akrobatiske skytespillet fra «Modern Warfare»-avhopperne i Respawn Entertainment koster akkurat nå 99,75 kroner til Xbox One.

Cirka 30 kroner ekstra, og du er eieren av deluxe edition (mer innhold).

Titanfall (Xbox One).

Lista over Xbox-titlene med rabatt er lang og inneholder også flere ferske spill. Selv om folka hos Microsoft har snublet litt med kalkulatorregninga, er det en god del penger å tjene om du allerede hadde planer om å skaffe et av disse spillene.

«Diablo III: Ultimate Evil Edition», for eksempel, som nå er priset ned 40 prosent til Xbox One (koster akkurat nå 287 kroner).

Også «Defense Grid 2», «Peggle 2», Rayman Legends, «Assassin’s Creed IV: Black Flag» og Valient Hearts: The Great War» er med på oversikten av One-spill som er rabattert mellom 30 og 60 prosent (til 1. desember).

Xbox 360 har en enda lengre liste med tilbud, og heftigere rabatter. Et lite utvalg:

«Resident Evil 4» (67 prosent), «Brothers: A Tale of Two Sons» (67 prosent), «Diablo III: Ultimate Evil Edition» (50 prosent), «L.A. Noire» (75 prosent), «Red Dead Redemption» (75 prosent), «Trials Fusion» (50 prosent), «State of Decay» (67 prosent), «Batman: Arkham City» (75 prosent), «The Elder Scrolls V: Skyrim» (67 prosent), «Mirror’s Edge» (80 prosent), «Need for Speed: Hot Pursuit» (80 prosent), alle tre «Skate»-spillene (80 prosent), «Hitman Absolution» (75 prosent), «Just Cause 2» (67 prosent), begge «Borderlands» (75 prosent), «Bully» (75 prosent) og «Max Payne 3» (75 prosent).

Disse prisene gjelder til 1. desember. Her finner du hele Xbox-oversiktene med Black Friday-spilltilbud (360 og One).

PlayStation:

Både PS3, PS4 og Vita har plenty spill på salg. Cirka 70 titler totalt. Sony lokker med en «Destiny»-rabatt som kun strekker seg til 29. november. Dette gjelder tre av versjonene tilgjengelig via PlayStation Store. Den «vanlige» versjonen er akkurat nå kappet fra 599 til 399 kroner.

Det øvrige Sony-spillsalget strekker seg til 2. desember.

Destiny (salg på PS3- og PS4-versjonene).

Det er verdt å merke seg at en del ferske storspill har tilnærmet samme prisreduksjon spredt mellom PS4 og Xbox One (i noen tilfeller også på PS3 og Xbox 360).

Det gjelder for eksempel «FIFA 15», som har fått en såkalt Holliday Edition. Det samme gjelder «NHL 15». Det er nesten halv pris på disse to fram til 1. desember for digitalkjøpere.

Merk deg også at disse spillene er rabattert opp mot 50 prosent, både på PS4 og Xbox One: «Shadow of Mordor», «Rayman Legends», «The Evil Within», «The Walking Dead», «Alien Isolation og «Diablo III: Reaper of Souls» og «Wolfenstein».

Av de «PlayStation 4-eksklusive» spillene på salg, kan vi trekke fram «Transistor» (nå 82 kroner), «Octodad» (58 kroner), «Trials Fusion» (82 kroner), «Surgeon Simulator» (45 kroner) og «Oddworld: New ‘n’ Tasty» (109 kroner).

PlayStation 3 har store rabatter på blant annet «Beyond: Two Souls» (nå 289 kroner), «Child of Light» (69 kroner), «Gran Turismo 6» (179 kroner) og «Mass Effect»-trilogien (129 kroner).

Her finner du hele lista over alle PlayStation-tilbudene.

Denne traileren er fra «Diablo III: Ultimate Evil Edition», en av gjengangerne på spillsalglistene denne helga.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3