Jagerflysalto, eksplosiv fallskjermjakt – og en ny diktator du må lokke i garnet

Slik blir «Just Cause 3».

28. april 2015 11:23

(PressFire.no): I løpet av dagen hadde svenskene bak «Just Cause 3» varslet premiere på den første videoen hentet fra den eksplosive oppfølgeren.

Xbox Australia sørget for at ventetiden ble omtrent fem timer kortere enn planlagt. De la ut filmen på sin YouTube-kanal.

Du kan se de første bildene fra spillet i videovinduet i denne saken.

Akrobatisk og eksplosivt

Sandkassa Avalanche Studios bygger minner en hel del om det vi har blitt kjent med gjennom de to første «Just Cause»-spillene.

Nok en gang er det en mannevond diktator som må styrtes, i en fiktiv stat lagt til et eksotisk land. Rico, agenten og vår spillhelt, er utrustet med gripekloa, fallskjerm, en wingsuit og frihet nok til å kombinere disse med et bredt utvalg av våpen, eksplosiver og kjøretøy. Det er dette som er kjennemerket til «Just Cause»-spillene, krydderet som skiller det ut fra andre «GTA»-lignende åpen verden-spill.

«Mad Max« først i køa?

Svenskene bak «Just Cause» jobber for tiden med to store lanseringer. Ikke bare «Just Cause 3», men også «Mad Max». Dette spillet kommer først. «Just Cause 3» har foreløpig bare et foreløpig slippvindu (julen 2015), mens «Mad Max»-spillet blir lansert 4. september.

Avalanche har varslet og fristet i noen dager allerede: tirsdag klokka 15 hadde de planlagt å slippe løs den første traileren. Xbox Australia klarte ikke å vente, og tjuvstartet ved å legge ut den første gameplay-videoen noen timer i forkant.

Christoffer Sandberg, grunnleggeren og sjefen hos spillstudioet, var tydelig i budskapet da «Just Cause 3» ble annonsert i november i fjor.

Det hadde på denne tiden sirkulert rykter om at oppfølgeren skulle lene seg tungt på mikrotransaksjoner – og muligens også ville bli distribuert som en free-to-play-tittel til pc. Dette stemmer ikke.

Spillet blir distribuert som en disk og digital nedlasting. Det blir ikke et free-to-play-spill. Det får ikke mikrotransaksjoner pakket inni menyene.

Møt Di Ravello

Åstedet denne gangen er Middelhavet. En republikk kalt Medici som styres med jernhånd av general Di Ravello. Rico Rodriguez skal igjen ut på farlig oppdrag for å forsøke å knuse denne diktatoren.

Som vanlig legges det enorm vekt på friheten til å utforske og angripe på akkurat den måten du vil, enten det er fra oven, ved bruk av fremkomstmiddel på land eller fra sjøen.

Du har kort sagt 640 kvadratkilometer til din disposisjon.

Avalanche kom kjapt på banen og informerer på sin Twitter-konto at det du ser i traileren er ekte vare (in game-grafikk), ingen filmscener eller annet juks – kun gameplay, hevder de.

NB! «Just Cause 3» lanseres til pc, Xbox One og PlayStation 4 før jul i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3