Nå har «Grand Theft Auto V» satt enda en rekord

Vippet «Skyrim» ned fra tronen.

15. april 2015 20:12

(PressFire.no): Tirsdag var dagen mange har ventet på. Lenge.

Pc-versjonen av «Grand Theft Auto V» er nå lansert. Veien dit har vært lang, med underskriftskampanjer og via noen utsettelser, samtidig som Rockstar gjorde ferdig jobben.

 Planen var hele veien å gi ut «GTA V» til pc. Vi planla fra dag én å gi ut til pc, og gjorde tekniske beslutninger basert på det, forklarer Rockstar i et ferskt intervju med PC Gamer.

Dagsrekord på Steam

Dette er tredje lanseringen av spillet, siden det debuterte på Xbox 360 og PlayStation 3 i 2013. I fjor høst kom det ut til PS4 og Xbox One, mens pc-folk til slutt fikk viljen sin.

Pc-versjonen er blant annet tilgjengelig via Steam, verdens største spillbutikk.

Der ligger også verktøyene som gjør det mulig å måle nøyaktig hvor populært dette snart to år gamle spillet er – i nyoppussa og optimaliserte pc-drakt.

Ser vi bort fra Valves egne spill, blant dem «Team Fortress 2», «Counter-Strike: Global Offensive» og «Dota 2», er «GTA V» til dags dato det mest spilte i løpet av én dag.

«Skyrim» holdt rekorden i fire år

Det dreier seg om antallet brukere koblet til Steam som spiller samtidig, skriver Gamesindustry. «Dota 2» ruver på toppen av liknende statistikk – og har tidligere aktivisert så mange som 800 000 spillere samtidig i løpet av én dag.

Den forrige Steam-rekorden, hvis vi skreller bort Valve-titler, tok «The Elder Scroll V: Skyrim» i 2011. «Skyrim» hadde da solgt 3,5 millioner de to første dagene etter lansering, og 280 000 spillere var da logget på samtidig via Steam.

Hverken Rockstar eller utgiveren Take-Two har opplyst hvor mange pc-spill de hittil har solgt etter slippet på denne plattformen tirsdag 14. april.

Les også: Trøbbel med å starte «GTA V» på Windows?

Det begynner å bli trangt i troféskapet hos Rockstar North, som er hovedansvarlige for «GTA V».

Spillet har fra før satt flere verdensrekorder, blant annet som det underholdningsproduktet til å nå én milliard dollar i bruttoomsetning og bestselgende spill i løpet av de første 24 timene i salg.

Pc-spillere kan lage egne
«GTA V»-filmer.

Ta regien

Utgiveren Take-Two opplyste i sine ferskeste regnskapstall at 45 millioner eksemplarer av «GTA V» var solgt innen utgangen av 2014.

Pc-versjonen kan skilte med grafikk som kjører i 60 bilder i sekundet, støtte for 4K-oppløsning og et nytt videoredigeringsverktøy der folk kan klippe sammen sine opplevelser fra Los Santos.   

Denne funksjonen presenterer Rockstar i filmen du kan se i videovinduet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3