Med SmartGlass blir alle dingsene dine til én

- Utvider hjemmeunderholdningen, sier Microsoft.

4. juni 2012 21:02

(PressFire.no): Microsoft var først ute med å holde E3-pressekonferanse. Det var som ventet et stort fokus på nye tjenester, Kinect og nye programmer som er på vei til Xbox.

De fleste riktignok forbeholdt amerikanske Xbox 360-kunder. Men i det minste er Telenor og deres Comoyo-filmtjeneste på vei til norske konsollmenyer.

SmartGlass heter en av de største nyhetene som Microsofts LIVE-sjef Mark Whitten annonserte.

NB! Se video som demonstrerer dette nederst.

Støtter en rekke plattformer

Dette er en applikasjon for Windows 8, Windows Phone og andre mobile enheter (også iOS og Android) som skal forsterke underholdningsopplevelsen, hevdet Witten.

Kort sagt binder SmartGlass alle underholdningssystemer i hjemmet sammen, og skal gi deg en fyldigere opplevelse.

Tenk om du spiller et «Madden», og kan tegne inn formasjoner på et lesebrett mens spillet vises på tv-en? Eller hva om du kan få opp fyldige bioer og informasjon om «Game of Thrones» på en iPad mens du ser på.

SmartGlass kan tilby alt dette og mer til.

- Bringer underholdningen videre

Det ble også demonstrert en fiffig funksjon der du kan ta opp igjen filmtittingen etter at du har startet på en tablet og fortsette når du kommer hjem på en større skjerm.

Stemmekommandoer, der du bruker Kinect for å si at du trenger en pause fra filmen, er selvsagt inkludert. I de landene som støtter slikt.

- Med Xbox SmartGlass bringer vi underholdningen videre til telefonen, nettbrettet, PC-en og TV-en på en helt ny måte. Er du glad i å spille spill, se TV og film, surfe på nettet eller lytte til musikk, har tiden aldri vært bedre for å bruke Xbox, sier Don Mattrick i Microsoft i en pressemelding.

NB! Her finner du alle E3-sakene til PressFire.

Mer fra dine underholdningsfavoritter

Stikkordene for å beskrive SmartGlass er at spill- eller filmopplevelser skal utvides, du skal kunne interagere på en dypere måte med dine favorittserier eller spill, og kan gjøre det fra hvilken som helst plattform som du bruker til slikt innhold, lover Microsoft.

I tillegg ble det annonsert at Xbox 360 endelig får en nettleser. En variant av Internet Explorer, tilpasset for bruk med Kinect, kommer til konsollen senere i år.

Microsoft viste i tillegg fram Xbox Music, en ny musikktjeneste som kommer til Xbox 360, Windows-telefoner, Windows 8 PC-er og nettbrett.

SmartGlass blir rullet ut til Xbox i løpet av høsten, sa Microsoft under sin pressekonferanse i Los Angeles mandag kveld.

Se hvordan «Halo 4» fungerer sammen med SmartGlass:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3