Norsk Netflix-konkurrent kommer til Xbox 360

Telenor avslørte ny filmtjeneste på E3-spillmessen.

4. juni 2012 19:06

(PressFire.no): I kveld ble det kjent at Microsoft kommer med en nordisk filmtjeneste som havner i Xbox-menyene.

Dette ble annonsert på E3-spillmessen som nå er sparket i gang i Los Angeles.

Telenor og Comoyo introduserer en film- og tv-tjeneste på konsollen, men vil foreløpig ikke si noe om en dato eller pris.

Dette blir den første innholdstjenesten til spillkonsoller av sitt slag med utspring fra Norden.

NB! Her finner du alle E3-sakene våre.

- Har et godt samarbeid med Microsoft

Comoyo er Telenors storsatsning på levende, digitale bilder. Streamingtjenesten eksisterer allerede på nettet, men rulles snart ut til flere plattformer.

Med Telenor i ryggen har vi allerede hatt et godt samarbeid med Microsoft på flere arenaer. Det var slik dette kom i stand, forteller administrerende direktør Sven Thaulow i Comoyo til PressFire og Dagbladet.

Dette blir sannsynligvis en abonnementsbasert løsning til Xbox som i første rekke skal henvende seg til det nordiske markedet. Men det kan også komme på tale å tilby leie av enkelttitler, der man betaler stykkpris per film.

Comoyo-sjefen vil ikke bekrefte betalingsmodellen(e) som blir integrert. Slike detaljer blir gjort kjent på et senere tidspunkt.

- Som alle andre leverandører av klikkefilm jobber vi med å få på plass abonnementsløsninger, mens stykkvis leie er en selvfølge, sier Thaulow.

Får vi også Tippeliga-fotball på Xbox-en?

Så langt har Comoyo vært forsiktige med å dele detaljer om tjenesten. Xbox-samarbeidet ble først avslørt under Microsofts E3-pressekonferanse.

De fleste antar at dette blir en direkte konkurrent til Netflix, en amerikanskbasert tjeneste som kan bli lansert i Norge til høsten.

Thaulow løfter litt på sløret til PressFire og Dagbladet:

- Det kommer mer info i drypp fremover. Nå ekspanderer vi først til Microsoft-konsollen. Vi jobber også med en egen tabletversjon med Tippeliga-fotball, avslører han.

Betyr det at vi også får norsk fotball på Xbox-konsollen i fremtiden?

Det er mulig, for det er en åpning for å kringkaste via Xbox, sier Thaulow.

- Avtalen er ikke bundet bare til Xbox 360

Det finnes flere utenlandske tilbud på Xbox 360 og PlayStation 3 i dag, men foreløpig ikke tilgjengelig i Norge. Det er imidlertid mulig å gå noen (lovlige) omveier for å få Netflix på konsollen.

Ved å betale drøye femti kroner i måneden, får du tilgang til å se så mye film eller tv-serier du vil. I tillegg må du ut med en sum for å narre nettet til å tro at du befinner deg i USA, gjennom en tjeneste som Unblock Us, for eksempel.

- Ser dere et marked også utenfor Norden?

- Ja, men vi starter i Norden, så får vi se i fortsettelsen, sier Thaulow hemmelighetsfullt.

Hva med langsiktigheten i denne avtalen – er den bundet til Xbox 360 eller vil dere også være representert på den neste konsollen fra Microsoft?

- Avtalen gjelder ikke bare Xbox 360, den er altså ikke bundet til et bestemt Microsoft-produkt, sier han.

Vil ikke røpe når tjenesten skal være ferdig

For å skille seg ut fra Netflix, som det ryktes får fotfeste i Norge i løpet av året, skal Comoyo satse tungt på redaksjonelt innhold og ha mye nordisk film og tv å by på.

Thaulow nevner musikkstreamingtjenesten Wimp som et sammenligningsgrunnlag, som har et lignende redaksjonelt fokus og en lokal tilhørighet.

- Vi fokuserer på vårt marked og bygger redaksjonelt stoff rundt produktene. Vi har erfaring med dette - og vi kan norsk, svensk og dansk film, sier han.

- Netflix har den siste tiden fått flere nordiske produksjoner i menyene – blant annet serien «Lilyhammer». Angriper dere det fra andre siden: først norsk og nordisk, dernest en smak av Hollywood?

- Det kan du godt si, noe som er naturlig i og med at bygger på våre styrker. Det er bare å titte på våre nåværende tjenester for å se at vi allerede nå har et variert utvalg. Men det er et tøft marked når det gjelder å sikre seg rettigheter på den internasjonale arenaen. Det kan imidlertid være et klimaskifte på gang nå, hinter han.

- Det handler til syvende og sist om vaner. Det vil alltid finnes Netflix-fans der ute, mens andre kanskje syns det er viktigere å ha godt redaksjonelt innhold integrert i en tjeneste. Vi er en av de største innkjøperne av innhold i Norden, gjennom Canal Digital, og har lokal kunnskap. Det er våre fortrinn.

Når kommer Comoyo til Xbox-menyene?

- Det er litt for tidlig å si. Det er fortsatt noen brikker som må falle på plass, sier Sven Thaulow til PressFire.

FOTO: Konseptskisse fra Xbox-tjenesten (Comoyo/Telenor).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3