I forbindelse med E3-spillmessen i juni fikk vi servert den amerikanske slippdatoen (4. november) og det nye, offisielle navnet som erstattet arbeidstittelen, Project Natal. Men Microsoft har drøyd det til nå med å fortelle når Europa kan pakke ut Kinect. Den håndkontrollerfrie måten å spille på slippes i Norge – og resten av Europa – 10. november, skriver Microsoft i en pressemelding. Det hele skal markeres grundig på GamesCom, Europas store spillmesse som for alvor sparkes i gang i Köln i dag.

Microsoft har satt av tre timer til sin pressekonferanse tirsdag formiddag, en seanse som det forventes vil inneholde mye Kinect-propaganda. 

Kinect er et tilleggsutstyr fra Microsoft som kombinerer to kameraer og mikrofon for å klare å spore bevegelsene dine – og overføre dem til spill eller brukergrensesnittet på Xbox 360. Du kan bla i menyene i filmbutikken på jakt etter det du leter etter, på beste «Minority Report»-måte, eller be 360-en din skru seg av ved hjelp av en stemmekommando.

Bevegelseskameraet er Microsofts nye satsing for å tiltrekke seg flere kunder som ikke nødvendigvis er spillere i utgangspunktet, ikke ulikt hva Nintendo Wii klarte å få til i stor stil.

Microsoft skriver i pressemeldingen som gir oss den norske lanseringsdatoen, at de har med seg 15 eksklusive Kinect-spill til GamesCom, blant annet «Kinect Sports», «Kinect Adventures», «Kinectimals» og «Kinect Joyride», i tillegg til det neste prosjektet til Harmonix – folka bak de første Guitar Hero- og Rock Band-spillene; «Dance Central». Dette spillet vant forøvrig priser etter E3-spillmessen i sommer, kåret av Game Critics Awards.

 

Kinect lanseres i Norge 10. november, og vil få en veiledende pris på 1295 kroner (inkludert spillet «Kinect Adventures».

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer