E3-annonseringene for drøye to måneder siden var mange og spennende, så det kanskje største spørsmålet blir nå, før GamesCom starter for alvor i Köln 19. august - hva mer kan egentlig trekkes opp av flosshatten?

Svaret er mest sannsynlig: En hel del.

De siste dagene har Sony ledet på ryktebørsen, akkurat som de gjorde foran E3 i juni.

Vi får dermed mest sannsynlig et knippe annonseringen vedrørende både PS3 og PSP Go. I tillegg brygger Microsoft-studioet Lionhead på noe stort, og vi kan få nyheter rundt enda en filmtjeneste som lar oss leie film og TV på spillkonsoll denne vinteren.

Her finner du alle GamesCom-sakene våre.

Her er resultatet av PressFires spåmannsvirksomhet før GamesCom sparker i gang i dag med Sony og EAs pressebrief. Selve messen åpner i morgen og varer hele uken.

Vi har sortert vår klarsynte seanse i to kategorier: De som du garantert får høre mer om fra GamesCom denne uken, og de....litt mer usikre:

De bombesikre spådommene:

 

PS3 Slim?

PlayStation 3 Slim
Sonys konsoll blir garantert både billigere og tynnere denne høsten.

Det er så mange rykter om en PS3 Slim at vi nesten kan kategorisere dette som bombesikkert.

Best Buy har allerede lagd reklamekampanjen, fabrikkene som lager PS3'er har mottatt rekordbestillinger av konsoller fra Sony foran julesalget, og disse bildene fra tidligere i sommer ble etterfulgt av krasse mailer fra Sonys advokater.

Som om ikke det er nok har også svenske nettbutikker begynt å ruste opp til julesalget med den nye PS3-modellen. GamesCom blir åstedet for gladnyheter om du syns PS3 til nå har vært litt for dyr.

 

PSP Go
Det er knapt nok bare en formalitet nå, men Sony har enda til gode å dele detaljene rundt konkurrenten til App Store, Apples onlinebutikk der du kan handle spill og programmer til iPhone og iPod Touch.
Om Sonys onlinespillsalg skal ta av, og bli tatt på alvor av små, uavhengige spillskapere, må prissettingen og ambisjonene stå i stil med festtalene. Forvent mye tid fra Sony-sjefene som går med på å fortelle hvor fantastisk tilbudet til PSP Go kommer til å bli etter europalanseringen 1. oktober.

Sony med europeisk film-flørt
For å svare på Microsofts overraskende E3-annonsering om at de ruller ut en HD-filmtjeneste i Europa, inkludert i Norge og Norden, må Sony foreta seg noe. Ærlig talt, de eier også filmstudioer.
Det er allerede ting som tyder på at de har planene om dette klare, for nylig gikk sjefen for EU-delen av Sonybloggen ut og varslet nyheter på GamesCom vedrørende videodelen av PSN. Og anledningen er riktig sted og tid for Sony.
Spørsmålet er bare om de rekker å matche Microsoft, som har lovet oss dette tilbudet i løpet av 2009.

LittleBigPlanet-nytt
Vi vet at det er et nytt LittleBigPlanet-spill på trappene, denne gang til PSP - sammen med en hel rekke andre bestselgere til Sonys nye håndholdtmodell. Men det mangler noe info rundt lansering og innhold, selv om LBP til PSP var fult spillbart i Los Angeles i juni.
Vi vet at Media Molecule, utviklerne, pønsker på flere måter du kan skaffe deg mer innhold. Ikke bare kan du lage, dele og spille brett online, men de pønsker også på muligheten til at du kan kjøpe nye brett.
I den sammenhengen kunne vi også ønske oss mer innhold til PS3-versjonen som kom i fjor høst. Hva med en helt ny planet bestående av et dusin nye brett, som en nedlastbar julegave?

«Fable III» eller mer «Natal»?
Lionhead Studios, frontet av snakkesalige Peter Molyneux, har meldt sin ankomst til Köln for å annonsere et eller annet. Før E3 nøyde studioet seg med å Twitre om at de brygget på noe. Nå har de redesignet hjemmesidene sine for å telle ned til messen – og det ved å droppe sitater fra kjente revolusjonære.
Det er vanskelig å spå hva Lionhead kommer til å annonsere, men det kan være «Fable III» som allerede er godt på vei i utviklingen, i følge en bryllupsannonse i New York Times. Men «Milo», Microsofts prestisjetittel til Project Natal passer beskrivelsen bedre, om revolusjon er stikkordet. Hva Lionhead frister med, får vi svar på onsdag formiddag.

 

Avsløres flere Modern Warfare 2-detaljer?

«Modern Warfare 2» med ny flerspillerinfo
Under E3 holdt utviklerne i Infinity Ward rimelig tett om detaljer vedrørende flerspillermulighetene i «Modern Warfare 2». Det nærmer seg faretruende en lansering og vi trenger å vite mer.
Det man så langt vet er at de har skreddersydd en egen co-op-del og vil videreføre suksessformelen online fra forrige gang, men vi har på følelsen av at de kan ha holdt tilbake noe informasjon som kommer på GamesCom – for å sørge for noen overskrifter før vi går inn i julesesongen.

 

«TrackMania» til Wii
Utviklerne som står bak DS-versjoner av kjente bilspill som TrackMania, «Race Driver: GRID», «Need For Speed: Undercover» og «Ferrari Challenge» har allerede uttalt at de tar turen til Tyskland for å vise frem sitt første spill til hjemmekonsoll, nemlig et «TrackMania» til Nintendo Wii. De har samtidig utviklet en oppfølger til DS-spillet de ga ut i fjor i samme spillserie.
Siden denne annonseringen allerede har skjedd, og det bare er demonstrasjonen og detaljene som mangler, ser vi kun på TrackMania som et lite intermezzo før vi fortsetter Snåsamann-virksomheten vår:

«FIFA 10»
Nytt år, ny sesong og selvsagt også et Nytt FIFA-spill fra EA. Men i år er det mye som tyder på at utviklerne har funnet en ny måte å gi oss en oppdatering på gjennom sesongen. Det er ventet en annonsering på GamesCom som gir oss svaret på hva dette er.
Live Season og all statistikken som fôres inn i et FIFA-spill fungerte i fjor på den måten at du fikk oppdateringer underveis i sesongen etter hvert som du skrudde på konsollen. Detaljene og nyansene var imponerende: Når FK Fotball på NRK P3 vant et veddemål med Vålerengas Freddy dos Santos, måtte sistnevnte sprade rundt med rosa svettebånd på banen og anlegge bart. Og dette ble med i «FIFA 10». Det går rykter om et nytt oppdateringssystem for «FIFA 10». Vi er spente på å finne ut hva dette innebærer.

«Heavy Rain» med ny spillfigur
Så langt har utviklerne i Quantic Dream avslørt to karakterer fra spillet, av totalt fem, og har lovt en tredje bit av PS3-spillet som ikke er ventet før til neste år. Dette skjer på GamesCom. Og det vet vi fordi spillskaper David Cage sa det til oss under E3.
Så langt har Quantic Dream introdusert FBI-agenten Norman Jayden og journalisten Madison Page til rollegalleriet i det mørke thriller-spillet, sistnevnte sto forresten for det største sexsjokket som E3 har sett gjennom hennes inntreden på messen.
Det at «Heavy Rain» ble utelatt fra Sonys E3-brief tyder på at tittelen vil få en mer sentral rolle under GamesCom. Utviklerne er tross alt europeiske, og 2010 nærmer seg med stormskritt. Får vi en håndfast lanseringsdato også?

Vil «Max Payne 3» åpenbare seg?
Annonseringen av «Max Payne 3» var en av de store overraskelsene før årets E3. Vi har imidlertid fremdeles til gode å se spillet i aksjon.
Det utvikles ikke lengre hos finske Remedy Entertainment, som er opptatt med å få «Alan Wake» ferdig til lansering neste år, men Rockstar har lovet en ny start for serien og en mørkere atmosfære.
Blir GamesCom 09 stedet hvor endelig vi får se spillet i levende live?

 

Får vi vite mer om Project Natal?

Mer om Project Natal og Sonys tryllestav
Og hva med de bevegende nyhetene som ble servert først på E3? Vi forventer noe mer håndfast om utviklingen av vidunderdingsene til henholdsvis Xbox 360 og PlayStation 3.

Sony har selv sagt at det ikke hjelper med teknologien om ikke mjukvaren bruker den.
Med tanke på at de sikter på å slippe teknologien allerede neste år, er det derfor godt mulig at Sony nå bruker anledningen til å annonsere en tittel eller to som bruker bevegelsessensoren - for å vise verden at de er lengre i utviklingen enn Microsoft.

Microsoft har allerede sagt at de kommer til å demonstrere Project Natal under Games Com, og har til og med hatt konkurranser hvor publikum kan vinne tur til Köln for å teste herligheten som fortsatt går under kjælenavnet Project Natal.

THQ-toppen Brian Farrell kom nylig med uttallelser som tyder på at han vet mer om Microsofts interne lanseringsplaner rundt Natal enn andre. Han sa at Natal definitivt kommer i 2010. GamesCom er dermed en viktig arena også for Microsoft til å vise og fortelle om sin viktigste hardwarenyhet.

 

 

 

Spådommene som kan slå til:

«Gran Turismo 5» i år?
Dette er noe vi i redaksjonen måtte jobbe hardt og lenge med å få frem som et klart budskap fra spillspåkulen vår. Rett og slett fordi det virker litt usannsynlig, samtidig som en viss magefølelse holder på å buldre frem. (Kan det være den mexikanske maten fra i går, mon tro?).
Vi vet at «Forza 3» kommer før jul, og den eneste måten Sony kan svare på konkurransen fra Microsoft – som har «Halo 3: ODST» og «Forza 3» linet opp som sine største juleslagere – er å annonsere et «Gran Turismo 5» til PS3 som kommer før jul, som jo går godt sammen med den andre konsolleksklusive actiontittelen «Uncharted 2» for å toppe de to godbitene på 360.
På den andre side: Utviklerne i Polyphony Digital har vært opptatt både med Gran Turismo til PSP (som kommer 1. oktober, i tide til lanseringen), og jobber rumpa av seg med å inkludere skademotor i sitt PS3-spill. Har de jobbet overtid eller venter man til 2010?

Microsoft med best of fra E3?
Det er vanskelig å se hvordan Microsoft skal klare å toppe presentasjonen fra E3, der de rett og slett gruste Nintendo og Sony gjennom en imponerende rekke spillannonseringer samt de beste nyhetene rundt kommende tjenester.
Sommeroppdateringen på Xbox 360 har vi allerede fått, så da gjenstår det bare mer håndfaste nyheter rundt de tilbudene vi enda ikke har fått: Last.fm – musikktjenesten som lar deg streame musikk gratis, Twitter og Facebook, og ikke minst: Filmtjenesten som gir oss i Europa HD-kvalitet fra sofaen, bare ett tastetrykk på fjernkontrollen unna.
Og hva med den første gløtten på «Crackdown 2», noe mer enn CG-traileren fra E3?

Vidzone på PS3, men hva med Norge?
Musikkvideotjenesten Vidzone ble rullet ut i de største landene i Europa denne sommeren, men Norge og Norden manglet.
England, Frankrike, Spania, Italia, Irland samt Australia har siden 11. juni kunnet kose seg med potensielt 1,5 millioner musikkvideoer, som er det Vidzone sitter med rettighetene på.
Sony har sagt at de har planer om å rulle ut denne tjenesten til PS3-menyer i flere land, og nok en gang: Anledningen kunne ikke passet bedre enn å annonsere noe slikt under GamesCom. Spørsmålet er om Norge blir med på en slik utvidelse eller om vi må vente.

Nytt PlayStation Network?
Av de litt mer usikre ryktene, er det flere tips som går ut på at Sony kommer til å snakke om et nytt firmware til PlayStation 3, kalt 3.0, som også vil gi oss et helt nytt PlayStation Network. Denne oppgraderingen vil i følge tipsene føre til at du kan gi tilbakemeldinger på andre spillere og utføre flere bakgrunnsnedlastinger m.m.
Det spekuleres også høyt og lavt om Sony vil gjøre som Microsoft - og kreve betaling for noen av tjenestene på PSN. I disse finanskrisetider, der konkurrenten krever en slump penger av deg for å snylte på markedets beste onlinetilbud, er det kanskje ikke en dum idé, bortsett fra for oss som må betale, men det gjenstår å se om dette blir realitet eller ikke.

Måler Nintendo pulsen på seg selv?
Nintendo har vi ikke vært innom så langt, og grunnen er at det er veldig vanskelig å se hva de kan komme med som de hadde spart på E3 – da de nok en gang feilet, og presidenten igjen måtte innrømme at «vi kunne ha gjort det bedre», i et ferskt intervju med Eurogamer. Vi har allerede fått nytt Mario. To faktisk, der det ene kommer i år og var fullt spillbart på E3. Vi vet at Zelda kommer med et nytt spill til DS og at de satser tungt på casual-markedet gjennom sine DS- og Wii-titler.
Mer info om «Wii Fit Plus» er kanskje det eneste som virker litt uforløst etter E3 i sommer.
Dessuten er det snakk om at Nintendo for tiden holder på å knekke koden i forhold til hvilke spill de kan lage med sin pulsmålerdings, Wii Vitality Sensor. Kanskje noe nytt om den er sannsynlig også? I kombinasjon med hverandre virker «Wii Fit Plus» og «Vitality Sensor» som en god match...
Hvor mye Nintendo satser på GamesCom gjenstår å se. TGS er kanskje mer deres greie. Nintendo har ikke annonsert like mye ståhei som Sony og Microsoft, så GamesCom kommer til å bli bare et parantes for deres del, ser det ut som.

SEGA med nytt RPG
SEGA har allerede startet en nedtelling av et nytt RPG-spill, en nedtelling som stopper 20. august. Vi vet så langt lite om hva dette kan være, men timingen er ikke helt elendig i forhold til GamesCom.
De fleste tipsene så langt går ut på at det kan være et nytt spill i Phantasy Star-serien eller Skies of Arcadia (eller Eternal Sonata som det heter i Japan). Eller hva med Valkyria Chronicles, Sands of Destruction eller Shining Force-serien, sånn mens vi er i gang?

«Half-Life 2: Episode 3»?
Spillutvikleren Valve liker best å eie rampelyset når de først skal annonsere noe, og derfor er det nok meget lite sannsynlig at vi får høre noe nytt om det forsinkede tredje kapittelet i Half Life 2-episodene.
Men Doug Lombardi sa til Kikizo tidligere i år at at vi kanskje får høre noe i løpet av 2009, noe som kan bety at tiden begynne å bli (over)moden? Vi i PressFire har uansett tenkt å ligge et hestehode foran Valve, og har allerede begynt å friske opp igjen ved å spille fantastiske Half-Life 2 fra begynnelsen.

 

Final Fantasy XIV skal være på GamesCom

Final Fantasy-dato
Square Enix har allerede hintet om en snarlig avsløring av slippdatoen til «Final Fantasy XIII», men ikke avslørt om det skal skje på Tokyo Game Show eller i Köln. Vi holder en knapp på hjemlandet og en feiende TGS-annonsering.
Spillet slippes først i Japan, så det er mulig en europeisk dato vil bli avslørt på GamesCom. Uansett vil vi nok få høre mer om det PC- og PS3-eksklusive onlinespillet «Final Fantasy XIV». Verdens første MMORPG på PS3 kan bli en høydare, spesielt nå som «World of Warcraft» begynner å bli vel «modent». Square har varslet sin ankomst og kommer til å vise frem spillene sine. Spørsmålet er mer hva de kommer med av håndfaste lanseringsdatoer.

 

«Dead Rising 2» og «Lost Planet 2»
De japanske utviklerne bak Dead Rising-oppfølgeren måtte melde avbud til E3 i siste liten på grunn av svineinfluensafrykt. Nå har ikke akkurat trusselen om svineinfluensa blitt mindre, men kanskje dette er siste sjanse for Capcom til å legge litt trykk på tittelen som veldig mange av oss ser frem mot.
Dette spillet mangler definitivt en offentlig messeopptreden akkompagnert av levende bilder og noen nye facts for å sette spillet i høygir inn mot 2010-sesongen.
Det som imidlertid er sikkert, er at Capcom i forkant av GamesCom har fristet med PS3-premiere på «Lost Planet 2» og at demoen blir tilgjengelig samme dag som messen sparkes i gang.

Svarer Sony på 360s Games on Demand?
GamesCom kan potensielt flomme over av Sony-annonseringer, og et område vi forventer å høres mye om er hvordan Sony har tenkt å ta steget over i en digital tidsregning. Nå som Microsoft nylig har lansert sin sommeroppdatering med nyheten at du kan laste ned spill digitalt, og det faktum at PSP Go utelukkende baserer seg på dette, ligger det an til mange nyheter sentrert rundt PSN-tjenesten til Sony.
Tør vi tippe en annonsering om fullprisspillseksjon på PSN, sånn for alvor, som skal hete noe lignende som Games on Demand?

Når slutter Home-betaen?
PS3s second life-samfunn online er enda i åpen beta, og har fortsatt å spy ut mer eller mindre motiverte reklamebudskap som interagerer med avatarene til seksuelt frustrerte menn over sin beste alder. Men hva nå, Sony?
Kommer det en annonsering med litt futt i, noen imponerende grafer over brukere og nedlastinger kanskje, og budskap om at Home snart er ferdig med sin åtte måneder lange beta-periode?
Det at Sony skal vise høydepunkter fra GamesCom-presentasjonen sin i Home, gir bud om nyheter som også inkluderer deres sosiale tumleplass.


Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

De norske utviklerne bak «Manual Samuel» har avslørt sitt neste snedige kroppsspill

I «Helheim Hassle» må du sette sammen hovedpersonen selv.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer