Ny Xbox One: Større harddisk, nytt design og ny håndkontroller

9. juni 2015 15:59

(PressFire.no): Mengden av annonseringer, lekkasjer og nyheter i forkant av neste ukes E3-spillmesse i Los Angeles er stor.

Så stor at vi kan lure på om det egentlig er noen hemmeligheter igjen?

Microsoft har i dag bekreftet en ny Xbox One. De utvider harddiskplassen, pusser litt på utseendet og har i tillegg lagd en ny håndkontroller med enkelte forbedringer.

Dobler harddiskplassen

Xbox One ble lansert høsten 2013. Allerede da klagde mange over at Microsoft, i likhet med Sonys PlayStation 4, var sparsommelige med lagringsplassen.

500 GB boltreplass er lite, spesielt når så mye av spillsalget foregår digitalt.

Etter å ha lastet ned et dusin spill, vil du merke at lagringskapasiteten er under press.

Med nye Xbox One er det dobbelt så mye plass. I tillegg er det støtte for ytterligere, ekstern lagring gjennom USB 3.0. (Også dagens Xbox One-maskin støtter ekstern lagring gjennom USB-portene).

Den blanke overflaten har
nå blitt matt.

Det ruller for tiden rykter om at Sony vil gjøre det samme som konkurrenten, nemlig å tilby en ny PS4-konsoll med 1 TB lagringsplass. Denne blir trolig avslørt under E3-pressekonferansen, natt til tirsdag 16. juni, hvis ikke også Sony nå rykker ut med en tjuvstart på nyhetene de opprinnelig har planlagt til spillmessa.

Microsoft har også endret på finishen: den blanke pianolakken på halve overflaten er nå byttet ut med matt svart-farge.

Og for å sukre tilbudet ytterligere, tilbyr Microsoft «Halo: The Master Chief Collection» som en bonus i eska i utvalgte markeder.

Microsoft Norge forteller til PressFire at pakka som inkluderer Halo-spillene, kun vil bli solgt i USA, Canada, Hong Kong, Australia og New Zealand.

Ny inngang, som støtter de
fleste hodetelefonene.
Ny inngang, som støtter de
fleste hodetelefonene.

Ny plugg for Xbox-lyd

Samtidig har kontrollerne blitt justert. Skulderknappene er endret «for en mer gjennomført opplevelse», ifølge Microsoft Larry Hryb – også kjent som Major Nelson.

(Han viser flere av detaljene i en video du kan se i denne saken).

Inngangen til hodetelefoner er erstattet med en standard 3,5 millimeters-løsning som gjør at alle de vanligste modellene fungerer – ikke bare Microsofts egenproduserte.

Kravet om å koble håndkontrolleren til konsollen med en USB-kabel for å hente ned oppdateringer, er nå droppet. 


Ny kontroller i to farger.

Xbox-kamuflasje

Kontrolleren blir ikke bare solgt i eska med en ny Xbox One. Det skal også kunne kjøpes frittstående i både svart og i en kamuflasjefarget variant i sølv og grått.

Pc-folk som foretrekker Xbox One-kontrolleren, vil fra i sommer kunne plugge denne inn ved hjelp av en USB-stikke som automatisk legger til støtte. Xbox Wireless Adapter for Windows havner i salg fra i sommer, og prises til 24,99 dollar i USA (norsk pris er ikke bekreftet). Den selges også i pakker sammen med den nye One-kontrolleren, sier Microsoft.

Den nye Xbox One-konsollen vil havne i salg fra 16. juni. Norge må imidlertid vente til juli, ifølge Microsoft Norge.

Den eksisterende Xbox One vil fortsatt være i handelen, og blir cirka 500 kroner rimeligere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3