(PressFire.no): Mengden av annonseringer, lekkasjer og nyheter i forkant av neste ukes E3-spillmesse i Los Angeles er stor.

Så stor at vi kan lure på om det egentlig er noen hemmeligheter igjen?

Microsoft har i dag bekreftet en ny Xbox One. De utvider harddiskplassen, pusser litt på utseendet og har i tillegg lagd en ny håndkontroller med enkelte forbedringer.

 

Dobler harddiskplassen

Xbox One ble lansert høsten 2013. Allerede da klagde mange over at Microsoft, i likhet med Sonys PlayStation 4, var sparsommelige med lagringsplassen.

500 GB boltreplass er lite, spesielt når så mye av spillsalget foregår digitalt.

Etter å ha lastet ned et dusin spill, vil du merke at lagringskapasiteten er under press.

Med nye Xbox One er det dobbelt så mye plass. I tillegg er det støtte for ytterligere, ekstern lagring gjennom USB 3.0. (Også dagens Xbox One-maskin støtter ekstern lagring gjennom USB-portene).

Den blanke overflaten har
nå blitt matt.

Det ruller for tiden rykter om at Sony vil gjøre det samme som konkurrenten, nemlig å tilby en ny PS4-konsoll med 1 TB lagringsplass. Denne blir trolig avslørt under E3-pressekonferansen, natt til tirsdag 16. juni, hvis ikke også Sony nå rykker ut med en tjuvstart på nyhetene de opprinnelig har planlagt til spillmessa.

Microsoft har også endret på finishen: den blanke pianolakken på halve overflaten er nå byttet ut med matt svart-farge.

Og for å sukre tilbudet ytterligere, tilbyr Microsoft «Halo: The Master Chief Collection» som en bonus i eska i utvalgte markeder.

Microsoft Norge forteller til PressFire at pakka som inkluderer Halo-spillene, kun vil bli solgt i USA, Canada, Hong Kong, Australia og New Zealand.

 

Ny inngang, som støtter de
fleste hodetelefonene.

Ny plugg for Xbox-lyd

Samtidig har kontrollerne blitt justert. Skulderknappene er endret «for en mer gjennomført opplevelse», ifølge Microsoft Larry Hryb – også kjent som Major Nelson.

(Han viser flere av detaljene i en video du kan se i denne saken).

Inngangen til hodetelefoner er erstattet med en standard 3,5 millimeters-løsning som gjør at alle de vanligste modellene fungerer – ikke bare Microsofts egenproduserte.

Kravet om å koble håndkontrolleren til konsollen med en USB-kabel for å hente ned oppdateringer, er nå droppet. 


Ny kontroller i to farger.

Xbox-kamuflasje

Kontrolleren blir ikke bare solgt i eska med en ny Xbox One. Det skal også kunne kjøpes frittstående i både svart og i en kamuflasjefarget variant i sølv og grått.

Pc-folk som foretrekker Xbox One-kontrolleren, vil fra i sommer kunne plugge denne inn ved hjelp av en USB-stikke som automatisk legger til støtte. Xbox Wireless Adapter for Windows havner i salg fra i sommer, og prises til 24,99 dollar i USA (norsk pris er ikke bekreftet). Den selges også i pakker sammen med den nye One-kontrolleren, sier Microsoft.

Den nye Xbox One-konsollen vil havne i salg fra 16. juni. Norge må imidlertid vente til juli, ifølge Microsoft Norge.

Den eksisterende Xbox One vil fortsatt være i handelen, og blir cirka 500 kroner rimeligere.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer