Sky-sjef Kareem Choudhry hos Xbox.

(PressFire.no): Microsoft viste fram deres kommende skybaserte spillstrømmetjeneste xCloud under den siste Inside Xbox-sendingen.

Dette er den første gangen vi ser systemet siden avsløringen i fjor, og nå varsler Xbox-gjengen at de skal åpne opp for å la folk få prøve selv.

Dette skal skje i løpet av året en gang, men innen da fikk vi se «Forza 4» kjørende på en mobiltelefon via Microsofts store Azure server-nettverk.

I presentasjonen forteller sjefen for skyspilling hos Microsoft, Kareem Choudhry, at alt teamet ders har jobbet med de siste årene er å bygge mot dette.

Han sier de gjorde en feil ved å ikke støtte bakoverkompabilitet med Xbox One ved lansering, men at utviklingen der var det første steget mot å la folk få spille hva som helst, hvor som helst.

- Vi hadde tusenvis av spill til Xbox 360, men da vi lanserte Xbox One så hadde vi ikke det, så vi skjerpet oss og utviklet teknologien vi trengte for å få til det.

- Det neste var «Play Anywhere». Kjøp spillet og spill det på Xbox eller pc, vi bryr oss ikke så lenge du spiller. Så xCloud er fortsettelsen på dette.

Han forsikrer derimot at dette ikke skal ta over for vanlige konsoller, og at Microsoft fortsatt skal være i «konsoll-businessen».

xCloud skal i utgangspunktet være tiltenkt pc, mobiler og tablets, men ryktene går også om mulig støtte på Nintendo Switch. I teorien vil alle plattformer med en passende klient være kompatible.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Dataspillavhengighet er nå en offisiell diagnose

Ble godkjent av WHO i går.

Les mer