(PressFire.no): At Nintendo og Microsoft er i seng har vært tydelig i en stund nå, der sistnevnet har gitt ut både «Minecraft» og snart «Hellblade» til Switch.

De to selskapene har også støttet felles spilling i en stund, og gikk ut med en felles reklame for krysspilling i «Minecraft» der de bedyret at det er bedre å «play together» i et åpenbart stikk til PlayStation.

Men samarbeidet mellom Microsoft og Nintendo skal visstnok stikke langt dypere enn et håndtrykk på krysspilling eller enkle utgivelser. Nå melder flere medier at selve rosinene i pølsa i Xbox-økosystemet, Xbox Game Pass, også er på vei til Switch.

Både Game Informer, VG247.com og YouTube-kanal Direct Feed Games (som var den første til å rapportere om det) mener å ha individuelle kilder som alle bekrefter at noe stort er på gang.

Xbox Game Pass, som er en abonnementsløsning på en rekke spill utgitt til Xbox One og Xbox 360, kan bli annonsert til Switch allerede i år, mener Game Informer å ha kilder på.

Spill som er tiltenkt lansering på Switch skal i første omgang visstnok være «Ori and the Blind Forest» og «Super Lucky’s Tale», og den franske nettsiden JeuxVideo sier «Cuphead» kommer etter, mens andre titler skal være opp til vurdering.

Tidligere denne uka gikk også flere nettsider ut og meldte om at det kansellerte «Scalebound», som eies av Microsoft, nå er på vei til Switch i stedet.

Microsofts kommende strømmetjeneste for spill, xCloud, skal også være på vei til Switch. Planen er at spill som kan portes til konsollen og kjøres der vil lanseres slik, mens større spilltitler som krever kraftigere maskinvare skal strømmes via Microsofts gigantiske Azure-nettverk.

Det betyr i teorien at Switch vil kunne kjøre «Halo», «Forza» og andre større Microsoft-titler. Det henger også sammen med Xbox-sjef Phil Spencers uttalelser om at de ønsker denne tjenesten på så mange enheter som mulig.

Vi i PressFire har også lenge spekulert i at Microsoft kommer til å koke «Xbox» ned til en tjeneste istedet for å fokusere på Xbox som en låst plattform.

I tillegg til alt dette er det også flere pek mot et dypere samarbeid mellom de to selskapene: For noen uker siden la Microsoft ved en feil ut detaljer fra en kommende GDC-prat de planlegger, hvor det kom fram at deres utviklerverktøy for Xbox Live også vil støtte Nintendo Switch fremover.

Det betyr at utviklere kan legge inn Xbox Live-vennelister, achievements og andre sosiale funksjoner i spillene sine, og dette vil også fungere på Nintendos plattform.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Dreams

Skaperne av «Little Big Planet» og «Tearaway» har skrudd konseptet «Play, Create, Share» opp til 11.

Les mer

- En stor teknisk bragd, men...

Vi sliter med å bli revet med av «Dreams» på PS4

Les mer