(PressFire.no): Den populære tjenesten Xbox Game Pass har blitt en suksess for Microsoft. For en slant penger i måneden får du en haug spill til Xbox One, Xbox 360 og den originale Xboxen, og kan laste ned disse når du måtte ønske.

Det er en tjeneste som flere har prøvd både før og etter, men Microsoft ser ut til å være så fornøyd med resultatet at de nå skal ekspandere.

I et møte med investorer i forbindelse med den nyeste kvartalsrapporten til selskapet forteller toppsjef Satya Nadella at de er i ferd med å flytte hele Xbox Game Pass over på pc.

Med andre ord skal du kunne kjøpe deg tilgang til et stort spillbibliotek med en fast månedlig sum også der. Tidligere har du kunne lastet ned enkelte spill på pc om de var både der og på Xbox One, og du hadde abonnement – som f.eks. «Sea of Thieves».

- Gitt våre strukturelle posisjon, så skal vi sørge for at vi fortsetter å øke styrken til spillsamfunnet. Du ser det allerede med «Minecraft» som har gått til alle plattformer, forteller han til investorene.

- Dere vil se at vi gjøre mer sånt, og åpenbart vil det å få Xbox Game Pass over på pc være en stor del av det.

Det henger i tråd med hvordan Microsoft har tilnærmet seg spill i det siste, der de nå flytter en god del fokus over på sky-tjenester – også når det kommer til deres neste konsoll.

For bare noen uker siden avslørte de Project xCloud, som rett og slett er strømming av spill rett fra en serverpark.

Noe uklarhet gjenstår riktignok. Blant annet finnes det en rekke Xbox 360-spill på tjenesten. Betyr dette at vi får spilt disse også på pc?

I kvartalsrapporten er det kule tall å finne for Microsoft også. For eksempel har omsetningen for spillavdelingen økt med 44 prosent – der hardware-delen nesten har doblet seg over fjoråret.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer