Microsoft dytter Xbox inn i skyen

Project xCloud lar deg spille Xbox-spill hvor som helst, på hva som helst.

8. oktober 2018 16:05
«Halo» på nettbrett.

(PressFire.no): Microsoft har løftet på sløret rundt sin nye spillstrømmetjeneste, som på kryptisk vis ble annonsert under årets E3.

«Project xCloud» er det foreløpige navnet, og er som mange gjettet Microsoft utvidelse av Xbox-spilling over til skyen, hvor datakraften ligger eksternt i en serverpark - men bildet sendes til deg.

Microsoft sier de allerede har lagd servere som kjører Xbox One-hardware, og at tjenesten fungerer på en rekke dingser – både pc, mobiler og nettbrett.

- Vi har det oppe å gå i dag, men når vi har fått ordnet det skikkelig vil vi skalere opp til et «episk» nivå, sies det i avsløringsvideoen, hvor det loves 

Spillene vil kunne spilles med vanlige kontrollere, men i videoen ser vi også hvordan det er lagt over virtuelle knapper og analogstikker på berøringsskjermen på en tablet.

Tjenesten vil drives av Microsofts Azure-serverparker, og Microsoft mener de har løst problemer med forsinkelse mellom knappetrykk og det som skjer på skjermen din. Det finnes 54 slike serverparker per i dag, spredt over nesten hele kloden. To av disse ligger i Norge.

Xbox-sjef Phil Spencer lover samtidig at de ikke kommer til å gi opp den tradisjonelle boksen du har under tv-en. Konsollopplevelsen blir fremover det Microsoft kaller «flagship»-opplevelsen som skal gi deg den fullendte spillingen.

Ryktene sier også at den neste Xbox-konsollen vil kunne strømme spill på denne måten, og at den vil komme i to varianter – en som er en «vanlig» boks, og en langt billigere variant som kun vil strømme spill.

Tjenesten testes i dag internt i Microsoft, men neste år skal det åpnes opp slik at flere får prøvd.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3