(PressFire.no): Vi har tidligere skrevet om Microsofts projektorteknologi Illumiroom, som kler hele rommet ditt i «spilluniverset».

Mange lot seg imponere av en demonstrasjon hvor hovedhandlingen foregår på tv-skjermen, mens resten av rommet gjenskaper en slags stemning og forlengelse av miljøene i spillet.

Det ble en stund spekulert på at teknologien ville velsigne deres nye spill- og tv-satsing Xbox One. Nå er det klart at det ikke blir noe av. 

Produktsjef for Xbox One, Albert Panello, forteller til Ausgamers.com at den rett og slett blir for dyr.

- Det er en veldig, veldig kul teknologi, men den krever blant annet projektorer.

- Den er fantastisk hvis du har et laboratorium og du Microsofts penger. Vi sjekket det ut, men det koster flere tusen dollar for en vanlig kunde.

Det er ikke uvanlig at imponerende teknologi blir vist frem, men bruker lang tid på å nå markedet for vanlige dødelige.

Microsofts forskere har tidligere vist fram Omnitouch – et system som tar i bruk både prosjektor og bevegelsessensor i Kinect-stil for å skape brukergrensesnitt i hånda.

De kreative folka hos Microsoft har også eksperimentert med et armbånd, som sporer reflekterende infrarødt lys fra hånda.  

Den nye versjonen av Kinect-sensoren, som kommer med Xbox One, har en rekke forbedringer sammenlignet med første utgave. Blant annet er den så nøyaktig at den kan spore både kroppstemperatur og puls hos dem som spiller.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

- Sony sliter med å holde prisen på PlayStation 5 nede

Stor forespørsel på minneteknologi gjør at prisen kan bli høy.

Les mer

Kommentar: Er det egentlig greit at Norsk Tipping går inn i e-sport?

Norges E-sportforbund raste mot tippingen i NRK, men trakk seg dagen etter.

Les mer