(PressFire.no): Dette får nesten bli redaksjonens juleevangelium, i hvert fall når det gjelder å spre nyhetene om billige eller gratis spill som ligger under de virtuelle juletrærne allerede nå.

Det vil si nok en oppsummering over høydepunktene fra: PlayStation Store, Xbox LIVE Marketplace, Steam (pc) og ti klassikere du kan få kloa i, gratis, til 3DS.

Det er sannelig også en luring helt gratis til iPhone, som du bør plukke opp nå mens du har sjansen. «Tales of Monkey Island: Episode 1» ligger nemlig der, på App Store, og kan nå lastes ned uten at det koster deg ei krone.

Glem for all del heller ikke at Steam kjører daglige tilbud av den gavmilde sorten, som oppdateres hver kveld klokken 19. I skrivende stund, altså før klokka 19 fredag kveld, kan du kjøpe det danske plattformeventyret «Limbo» for under 20 kroner. (Oppdatert: Fredag til lørdag kan du handle «Magicka» for under 20 kroner, tilsvarende en rabatt på 75 prosent).

Blant høydepunktene denne uka, kan vi trekke fram at «Resident Evil 5» er zuperzombiebillig på PSN akkurat nå. Xbox 360-eiere kan forlyste seg med den uimotståelige «Joe Danger».

Nintendo har nå rullet ut ti GBA-klassikere, som du kan få kloa i helt gratis om du kjøpte 3DS før priskuttet, ment å være et slags plaster på såret for at du betalte en stivere pris for håndholdtkonsollen. Mer om disse gratisspillene nederst i saken.

 

«Resident Evil 5: Gold Edition»
(PS3).

Julestemning med zombier?

PlayStation Store lokker med flere tilbud i sin adventskalender, kalt 12 Days of Christmas. Dette er ymse tilbud som oppdateres hver tredje dag helt til 25. desember, og gjelder deg som er Plus-kunde.

Nå er det mulig å raske med seg «Magic the Gathering: Duels of the Planeswalkers 2012» – helt gratis (vanligvis koster spillet 67 kroner).

Prisen på «Resident Evil 5: Gold Edition» er også snauset, i beste juleånd. Det koster akkurat nå 89 kroner (gjelder for Plus-kunder, til lørdag 17. desember), og denne versjonen inkluderer de to utvidelsene Lost in Nightmares og Desperate Escape, i tillegg til spillmodusen The Mercanaries Reunion og litt kostymeskift til hovedpersonene i spillet.

«Marvel Pinball» er også gratis, om du er Plus-kunde. Det er i tillegg tilbud på flere brett om du trenger mer innhold til ditt pinball-eventyr.

«Burnout Crash!» er halvert i pris, og koster akkurat nå 37,50 (normalt 75 kroner). Du kan kanskje fristes til et kjøp etter å ha sett David «The Hoff» Hasselhoff danse i et cheerleaderkostyme? I seg selv en veldig appellerende tanke, men vår anmelder lot seg ikke helt trollbinde. Men 37,50 er jo ganske billig da…?

 

PSOne-spill - og noen dinosaurer

Både Sony og Microsoft har blitt temmelig ivrige på å legge ut flust av nye fullpristitler på sine digitale spillbutikker de siste månedene, og på PSN denne uka har blant annet «Need for Speed: The Run» (599 kr), «Alice: Madness Returns» (349 kr), «Rainbow Six: Vegas» (199 kr) og «Dead Island» (399 kr) blitt inkludert.

«Jurassic Park: The Game», som består av alle fire episodene, kan shoppes fra PlayStation Store nå. Det koster 186 kroner for Plus-kunder, (249 for andre PS3-folk).

Vår anmelder skrev blant annet dette etter å ha spilt pc- og iPad-versjonene:

«Slik spillet framstår nå, opplever jeg det som en slags fattigmann-«Heavy Rain». Det var lov å håpe på mer. Her burde Telltale lært av moralen i «Jurassic Park»-filmene, og ikke vekket til live en spillmekanisme som forlengst skulle vært utdødd». 

For nostalgikere er det verdt å merke seg at det er sluppet et trekløver at PSone-titler denne uka. «Rally Cross» (40 kr), «Fear Effect» (52 kr) og litt Disney-magi i «Mickey’s Wild Adventure» (45 kroner).

På den offisielle PlayStation-bloggen finner du en komplett liste over PSP- og PS3-nyheter.

 

«Joe Danger»
(Xbox 360 og PS3).

Mer Sonic og motorsykkelstuntmann

Xbox 360-eiere kan endelig forlyste seg med det som er et av de bedre PSN-spillene, nemlig «Joe Danger». Spillet er nå tilgjengelig i en såkalt Special Edition, og koster 1200 Microsoft-poeng (tilsvarer en hundrelapp).

Les også: Vår anmeldelse av «Joe Danger» (PS3).

Stunt, create, share, er mantraet. I og med at Sony først plukket opp denne godbiten av et nedlastbart spill, har Microsoft fått utviklerne til å lage noe nytt innhold for å kunne klistre på Special Edition i tittelen.

NB! Se traileren fra «Joe Danger: Special Edition» helt nederst.

Men i bunn og grunn er dette mye av det samme som du kjenner fra PS3. Det vil si; et fantastisk morsomt, og et litt mer tilgivende og inkluderende spill sammenlignet med balansenummeret, 360-bestselgeren og Arcade-blinkskuddet «Trials HD».

«Sonic CD» er tilgjengelig både på PSN og XBLA og koster deg omtrent 35 kroner på begge plattformer. Dette er en oppusset versjon av 1993-spillet, som nå har fått 16:9 widescreen-støtte, online resultatlister og trophies/achievements.

 

Ikke glem «Trine 2»

Ikke glem at du neste uke, fra 20. desember, kan handle det klin gærne men også temmelig fantastiske «Rock of Ages» til halv pris.

Det er definitivt verdt 400 MP, spesielt om du har lyst på en forfriskende spillopplevelse etter å ha spist deg stappmett på storspill som «Call of Duty», «Battlefield» og «Skyrim». Litt som å få servert sushi eller en himmelsk fruktsalat - etter bare å ha levd på ribbe i en hel uke.

Microsoft har dessuten forskuttert at de kjører i gang et romjulssalg for å telle ned til 2012 i perioden mellom 20. desember og 2. januar. Sjekk innom bloggen til Major Nelson eller logg deg hyppig på XBLA for å finne flere tilbud i løpet av denne perioden.

Neste uke, 21. desember, kommer forresten godbiten «Trine 2» (bildet) til Xbox LIVE Marketplace. Spillet ble først lansert til pc (via Steam) for noen få dager siden, og vår anmelder virker som han ble ganske forelsket i dette finskutviklede plattformeventyret.

 

«Battlefield 3»: Back to Karkand
(Xbox 360, pc og PS3).

Påfyll til «Gears 3» og «Battlefield 3»

«Gears of War 3» RAAM’s Shadow-utvidelsen er nå sluppet (1200 Microsoft-poeng). Har du allerede kjøpt sesongbillett som gir deg rett til «Gears 3»-utvidelser? Ikke kjøp denne.

Dette er nemlig samme business-konsept som til «Forza 4».

Trykker du kjøpsknappen direkte fra menyene, men har et slikt season pass, blir du nemlig trukket igjen. Denne utvidelsen inneholder mer enn tre timer ekstra innhold (i enspillerdelen).

I tillegg har du sjansen til å føye til 250 nye Gamerpoints, et nytt våpen-skin og seks nye karakterer du kan bruke i flerspillerdelen av «Gears of War 3».

Se trailer her.

Utvidelsen til «Battlefield 3», Back to Karkand, er nå ute også til Xbox 360. Den koster 1200 Microsoft-poeng (cirka en hundrelapp). Denne ble lansert til PS3 i forrige uke. Har du spesialutgaven av «BF3, kan du laste ned denne gratis.

Den inneholder fire av de mest populære kartene fra «Battlefield 2», gjenskapt og pusset på gjennom den nye spillmotoren til DICE, Frostbite 2. Inneholder også flere våpen, kjøretøy og dog tags. Kartene som er med er: Strike at Karkand, Gulf of Oman, Sharqi Peninsula og Wake Island.

I tillegg er det utvidelser til «Assassin’s Creed: Revelations» og «Duke Nukem Forever» ute til bade PS3 og Xbox 360. Og på XBLA er det salg på fire japanske spill som alle er halvert i pris akkurat nå: «Bangai-O» (400 MP), «Hard Corps: Uprising» (600 MP), «Radiant Silvergun» (600 MP), «Guwange» (400 MP).

 

Uvanlig høy aktivitet hos Nintendo denne uka

Ikke bare har vi det vanlige knippet spill på DSi, 3DS og Wii, men det er ser ut til at Nintendo nå for alvor begynner å trøkke den lille 3D-håndholdten foran de to eldre konsollene.

Men la oss ta dem først; På DSi finner vi «Cake Ninja» som rett og slett er en «Fruit Ninja»-utgave bare med kaker. De kastes opp i været og du må sveipe dem i fillebiter.

«Elite Forces: Unit 77» er et taktisk skytespill der du ser actionet ovenfra og skrått ned, med en god del sniking og «GO Series Escape Trick – Ninja Castle» - et spill hvor det er om å gjøre å trykke seg rundt og løse gåter for å rømme en bygning.

Kake-kappingen og «Escape Trick»koster deg 40 kronasjer, snikespillet 64!

Wii får «Paint Splash». Det er et malespill som ser helt for jævlig ut tatt den offisielle promovideoen i betraktning, der det tegnes en forferdelig stygg og unøyaktig Mario. Men det koster 500 Wii Points, omtrent 50 kroner, om du vil prøve deg på tegning med Wiimoten selv.

 

3DS får en mengde gratis spill og videoer

Gode nyheter til dem som kjøpte 3DS før prisen sank. Fra og med i dag kan du laste ned ti gratis GameBoy Advance-spill, i tillegg til de ti gratis NES-spillene som ble gjort tilgjengelig tidligere i år.

Lista over spill er slett ikke ille heller, med både «Mario», «Zelda», «Mario Kart», «Metroid», «Fire Emblem» og «Wario» er representert, blant andre. Du kan sjekke ut den komplette listen om du beveger musepekeren hit og presser ned på den venstre knappen.

På den nye Eurosport-kanalen (som er gratis) finner vi fire episoder av humorshowet «Wattz », som hver er en par-tre minutter lange og inneholder for det meste idrettsutøvere som slår seg på diverse måter.

Samtidig får den vanlige video-kanalen på konsollen to nye videoer. Én er fra innspillingen av musikken til bonus-CD-en som fulgte med de første utgavene av «The Legend of Zelda: Skyward Sword», mens den andre merkelig nok er en video av en rekke fly-bys av fjellene i Lofoten.

Det er bokstavelig talt tre-fire minutter med norske fjell, og ikke noe annet. Merkelig!

 

Spill også på 123spill!

For deg som bare vil ha en kjapp spillfiks, helt gratis, så drifter vi også 123spill.no. Her er to gode og populære spill fra den siden den siste uka:


 

Home Sheep Home 2
Kjempesøtt og pent spill der du skal få de tre sauene hjem! På veien er det mange farer, så du må være forsiktig. Veldig flott lagd!

Theme Hotel
Fantastisk utgave av det ypperlige Sim Tower. Her skal du bygge og drive et hotell, ansette vaskehjelper, kelnere, resepsjonister og mange fler. Greier du å holde det lønnsomt?
 

Vi avslutter ukas oppsummering med en trailer fra «Joe Danger Special Edition», som denne uka har rullet inn på Xbox LIVE Marketplace (spillet finnes også fra før på PlayStation Store).

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Har du «Tetris» på mobilen?

Om det er laget av EA bør du lese dette.

Les mer

Nintendo vant forbrukerrettsaken mot Norge og Tyskland

Søksmålet om forhåndsbestillinger av spill på Switch forkastet. Anken kan ta halvannet år.

Les mer