Det er en temmelig tettpakket uke når det gjelder nedlastbare spill og utvidelser – både på Xbox LIVE Marketplace og PlayStation Store. Vi kaster derfor ikke bort tiden og begynner like greit på Xbox 360 som fortsetter med høstkampanjen The Game Feast som nå er inne i sin tredje uke. Opprinnelig skulle «Pinball FX 2» bli sluppet denne gang, sammen med «Sonic 4: Episode 1», men dette spillet er flyttet på.

Det betyr at det er to nye Arcade-titler denne gang – begge spill som også PlayStation 3-eiere kan laste ned: «Sonic 4» og «Dead Space Ignition», sistnevnte en tegneserieaktig samling av tre minispill, der målet er å hacke, foreta frekke krysskoblinger og bruke de små grå for å overleve Necromorph-utbruddet.

EA kunngjorde like i forkant av lanseringen av «Dead Space Ignition» at du får en kode som gir deg en gratis nedlasting av spillet om du forhåndsbestiller «Dead Space 2» hos utvalgte spillkjeder. Prisen på «Ignition» er 400 Microsoft-poeng (Xbox 360) eller 40 kroner på PS3. Du kan forresten teste en gratis demo på begge plattformene før du bestemmer deg om du vil investere i «Dead Space Ignition».

 

«Sonic 4: Episode 1» (360/PS3)

TEST «THE FORCE UNLEASHED 2»

Det blå pinnsvinet til SEGA er tilbake i gammel form. «Sonic 4: Episode 1» er et nostalgisk gjensyn for alle som har ventet i flere år på et nytt 2D-plattformeventyr. Dette spillet tar opp tråden fra «Sonic and Knuckles» og ligger nå klar i menyene både på XBLA og PSN. Totalt vil det bli sluppet ytterligere to episoder av spillet – noe som gjør at du gjennom tre deler kommer til å punge ut nesten 300 kroner for å ha et komplett «Sonic 4».

Prisen er like i underkant av en hundrelapp på begge plattformene. I tillegg er «Sonic 4» sluppet til Wii (via WiiWare) og til iPhone/iPod Touch.

LucasArts har tidligere fristet med en demo av det nært forestående «Star Wars: The Force Unleashed 2», spillet som havner i butikkene 29. oktober. Demoen er nå på plass og introduserer handlingen i oppfølgeren på effektivt vis – i tillegg til at noen av nyhetene i forhold til Kraften er mulig å teste ut.

Darth Vader har klonet sin en gang så lovende elev Starkiller, men holder han fanget på planeten Kamino i påvente av å registrere om kloningen har medført noen slemme bieffekter. Selvfølgelig slipper du å befinne deg i cellen alt for lenge, for du legger på flukt fra universets største bad guy, stuper ned fra fjellsatsen som Darth Vader har holdt deg fanget på og får sjansen til å slakte noen dusin storm troopers før du er i sikkerhet for en stakket stund.

- Denne klonen forteller Vader at han har minner, at han forstår og kan huske en skogbrann. Han husker en gammel Jedi-general, og han hører en kvinnestemme når han prøver å sove. Vader svarer at dette er sideeffekter etter kloningen som vil forsvinne med tiden.

- Gjør de ikke det, kommer Starkiller til å bli en «gærning» – og dermed være ubrukelig for Vader, fortalte Cameron Suey fra LucasArts da PressFire møtte utviklerne i London i høst, og samtidig fikk prøve et parti av «The Force Unleashed II» - det samme segmentet som du selv kan teste i demoen som nå er sluppet til Xbox 360 og PlayStation 3.

 

«Alan Wake: The Writer» (Xbox 360).

OPPDATER «PRO EVOLUTION SOCCER 2011»

Det er noen interessante utvidelser på plass denne uken også. For eksempel den andre og siste av de annonserte episodene til «Alan Wake», som er kalt The Writer. Denne koster 560 Microsoft-poeng (46 kroner) og Remedy har fristet med at du her må overleve den ene marerittaktige situasjonen etter den andre – før du forhåpentligvis får servert en slags konklusjon på dette mørke, smånifse spillet som ble sluppet eksklusivt til Xbox 360 i mai.

Oppdateringen til «Pro Evolution Soccer 2011» er omsider også tilgjengelig. Har du kjøpt deg «PES 2011», anbefales det på det sterkeste at du finner denne på enten PSN eller XBLA – for her får du oppdatert spillet med tanke på overgangene som skjedde på tampen av sommeren, alle lagene som er med i årets Champions League er på plass – i tillegg til at alle draktene til de lisensierte lagene er inkludert.

Hunting and Trading-pakken til «Red Dead Redemption» ble sluppet tidlig denne uken – også dette innhold som finnes både til 360 og PS3, og som koster deg absolutt null komma niks. To nye antrekk er inkludert, med nye utfordringer som kan låses opp i historiedelen av spillet. Du kan kjøpe våpen og ammunisjon til halv pris med Savvy Merchant-antrekket og du dobler antallet dyreskinn du tar med deg fra jaktmarkene om du er kledd i Expert Hunter-antrekket.

Rockstar annonserte nylig datoen for den siste utvidelsen til «Red Dead Redemption», Undead Nightmare, som slipper zombiene løs på prærien. Undead-pakken rulles ut på PSN og XBLA 26. den oktober.

Rocktober-pakken til det nylig lanserte «Guitar Hero: Warriors of Rock» finner du også nå på LIVE Marketplace, en samling hardtslående låter signert band som Muse, Disturbed og My Chemical Romance. Låtpakken er gratis å laste ned.

Denne uken er det i tillegg til «Star Wars: The Force Unleashed II», også mulig å laste ned en demo fra «Dragon Ball: Raging Blast 2» fra Xbox 360-menyene og på PS3.

 

Gratis «Fallout 3»-utvidelser (PS3).

MYE MOTOR-INNHOLD OG GRATIS «FALLOUT 3»-UTVIDELSER

PlayStation Store har fått én ny minis-tittel, «Crime Spree», som er priset til 26 kroner. Dette spillet setter deg i rollen som en biltyv – og du må unngå politiet mens du raser gjennom byen med en tikkende klokke å ta hensyn til. Målet er også å sanke med seg flest mulig pengesekker.

Det en stor motoruke dette, med mer nedlastbart innhold tilgjengelig til flere eksosrykende titler – på både PSN og XBLA: Bilspillet «Split/Second» som har fått en ny bane i tillegg til en ny Survival Race-modus i pakken som er priset til 52 kroner (på PSN). Dessuten finner du påfyll til både «MotoGP 10» og det nylig lanserte WRC-rallyspillet.  

I tillegg finner du to utvidelser til «Tom Clancy’s H.A.W.X. 2» som begge er priset til 29 kroner – og består av nye flytyper. Den ene pakken inneholder to kjente fly fra den kalden krigen (F-4E Phantom II og Mig-21 Fishbed), mens den andre ser litt bakover i tid og introduserer de ikoniske F-86 Sabre og Mig-15 Fagot til «H.A.W.X. 2»-familien.

PS3-eiere kan også teste demoen til «Legend of The Guardians-spillet», som er basert på den kinoaktuelle filmen.

Ikke glem at Plus-medlemmer på PlayStation 3 nå kan laste ned tre utvidelser til «Fallout 3» – helt gratis. De to siste pakkene legges ut i Plus-menyen på PlayStation Store neste uke (20. oktober). Dessuten har «Blue Toad Murder Files»-episodene 4 til 6 blitt priset ned til 47 kroner i et tilbud som strekker seg til og med 27. oktober.

 

Vi runder av gjennomgangen av noen høydepunkter fra denne ukens PSN- og XBLA-slipp med traileren til «Sonic 4: Episode 1» – som kan kjøpes på begge plattformer for en snau hundrelapp:


Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Tony Hawk's Pro Skater»-serien får sin egen dokumentar

Har premiere denne måneden.

Les mer