Sterk arkadehøst på Xbox 360

«Comic Jumper» er bare ett av storspillene som skal gjøre høsten litt lysere.

2. september 2010 11:34

Flere hadde trodd at «Comic Jumper», det neste spillet fra Twisted Pixel («The Maw», «’Splosion Man»), skulle være et av høydepunktene i Microsofts Summer of Arcade-kampanje. Det ble det ikke noe av. I stedet har Microsoft valgt å salte ned noen av de digitale spillgodbitene til høsten.

Summer of Arcade-perioden setter fokus på å stimulere kjøpelysten via LIVE Marketplace gjennom noen svette sommeruker, og noen av de beste nedlastbare titlene de seneste tre årene har debutert på denne måten. «Braid» i 2008, «Shadow Complex» i fjor – mens «Limbo» ble sommerens høydepunkt for veldig mange, også oss i PressFire. Vi belønnet det danskutviklede, mørke eventyret med en toppkarakter.

Nå har Major Nelson, Microsofts podcast-general, fortalt om høstens planer på XBLA, og røper samtidig enda en LIVE-periode på fire uker. Dette blir faktisk årets tredje, etter vårens Block Party og Summer of Arcade.

The Game Feast strekker seg fra 29. september til 20. oktober og inneholder fire XBLA-spill.

VANNSKREKK OG TERRORISME

Den 29. september starter altså høstkampanjen på Xbox 360 med «Hydrophobia», vaskeekte overlevelses-action lagt til det 21. århundre. Du spiller som ingeniøren Kate Wilson. Om bord på skipet Queen of the World er det din jobb å bringe litt ro og balanse i kaoset som har oppstått i kjølvannet av Den Store Flommen.

I starten av dette spillet bombes båten av en gruppe fanatiske terrorister. De kjemper for en sak som kan sammenfattes i slagordet Save the World – Kill Yourself, et budskap du ser på postere og computerskjermer gjennom hele spillet. Dette er ikke spillet for deg med vannskrekk, for utvikleren har jobbet hardt med å lage troverdig, klissvåt grafikk.

Spillet fikk med seg flere priser hjem fra E3-spillmessen i Los Angeles i sommer, blant annet kåret Gametrailers.com «Hydrophobia» til det beste nedlastbare spillet. Det lover bra. Også PlayStation 3- og PC-eiere får etter planen kloa i dette spillet litt senere, men det hele starter på Xbox 360 i slutten av september – og kommer med en prislapp på 1200 Microsoft-poeng (cirka 98 kroner).

Se trailer fra «Hydrophobia» her.

ALLSIDIG SUPERHELT

Den 6. oktober er det endelig klart for «Comic Jumper», det nye fra Twisted Pixels, folka som ga oss godbitene «The Maw» og «'Splosion Man». Det uavhengige spillstudioet har gjort kometkarriere med sine to utgivelser, «’Splosion Man» holdt til og med på å true selveste «Shadow Complex» da PressFire skulle finne redaksjonens nedlastbare favoritt fra spillåret 2009.

Twisted Pixels neste ser ut til å heve lista nok en gang. Den hele og fulle tittelen på spillet er «Comic Jumper: The Adventures of Captain Smiley» og plasserer deg i gummistøvlene til denne Captain Smiley, en erketypisk superhelt som bokstavelig talt alltid bærer sitt sidekick nær til hjertet. Star er nemlig biologisk smeltet til superheltdrakten, og serverer morsomheter på rekke og rad.

Denne duoen må gjennom totalt fire ulike eventyr, du reiser gjennom tegneseriebøker som har vidt forskjellig grafikk og stil, og utfordringene blir dermed også svært varierte. Dette spillet vil koste 1200 Microsoft-poeng (cirka 98 kroner). I tillegg kan du låse opp to nye bonusbrett til fjorårets «'Splosion Man» gjennom «Comic Jumper», som denne uken blir vist frem for fansen på PAX-messen i Seattle.

Alt dette presenteres veldig bra i E3-traileren fra «Comic Jumper».

KJØTTFULLT PLATTFORMSPILL

Uka etter, altså 13. oktober, kan du laste ned «Pinball FX 2». Selve spillet er gratis å laste ned,men for å få noe utbytte av det må du skaffe deg brett. Disse kan enten kjøpes enkeltvis, men det er også mulig å importere fra det første «Pinball FX»-spillet, om du allerede eier dette.

Se trailer fra «Pinball FX 2» her.

Høstkampanjen på Xbox LIVE avrundes med «Super Meat Boy» den 20. oktober, et spill som i likhet med «Hydrophobia» og «Comic Jumper» er en tittel som har vært på radaren en stund. Spillet er en slags oppfølger fra «Meat Boy», et flashspill som de uavhengige, kjøttelskende utviklerne i Team Meat slapp i 2008. Dette spillet kan du for øvrig teste her.

I rollen som en kubeformet kjøttklump er det din oppgave å redde kjæresten din fra den onde Dr. Fetus. Ved å sprette opp langs vegger og unngå kjøttsager på veien, kan du låse opp mengder av nytt innhold – både kjente karakterer fra andre indie-utviklede spill, nye brett og en heftigere vanskelighetsgrad. Dette er et vaskeekte, godt gammeldags plattformspill som vil bestå av over 300 brett, og du kan også spille med en venn enten lokalt eller over nett. En partymodus for fire spillere er også inkludert.

«Super Meat Boy» er ifølge utviklerne tungt inspirert av NES-klassikere som «Ghost n’ Goblins», «Mega Man», og den japanske versjonen av «Super Mario Bros. 2». Dette spillet har enda ikke fått bekreftet pris, men legges altså ut på Xbox LIVE Marketplace 20. oktober. I tillegg kommer det ut til WiiWare og PC.

Microsoft kunngjør i samme slengen datoene for et par etterlengtede Arcade-spill som skal varne deg opp før The Game Feast sparker i gang 29. september. «Plants vs. Zombies» har allerede blitt annonsert til Xbox 360, og datoen å merke seg er 8. september. Dette spillet koster 1200 Microsoft-poeng. Uken etter, 15. september, slippes «Sonic Colors» (800 Microsoft-poeng).

Se trailer fra «Super Meat Boy»:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3