Ny 360-kontroller

Spesielt rettet mot slåssespill-entusiaster, med helt ny d-Pad.

31. august 2010 09:23

Den ellers så solide Xbox 360-kontrolleren skal få en arvtager før jul. Vi i Europa må vente til tidlig neste år før denne ligger i butikkene, mens Microsoft ruller den ut i USA den 9. november. Det bekrefter Microsofts Major Nelson på sin blogg

Det er d-Pad’en, knappene plassert like under den venstre analogstikken, som får den største endringen, i tillegg til at kontrolleren får et lite visuelt løft. A, B, X og Y-knappene mister farge og fremstår nå i hvitt og grått.

Det ikke første gang Microsoft har lekt seg med en redesign som adresserer d-pad’en, som ofte har vært akilleshælen på de eksisterende kontrollerne.

I 2008 fikk Eurogamer snusen i at Microsoft kom til å rulle ut en egen kolleksjon knyttet til lanseringen av Pro Evolution Soccer. Den gang ble 360-kontrolleren lansert i et begrenset opplag i Europa i forbindelse med slippet av «Pro Evolution Soccer 2009». Og nettopp en utbedret d-Pad var også den gang fokuset for å bedre spilleopplevelsen.

Fans av slåssespill er nok hoppende glade, for d-Pad’en blir nå hevet noen millimeter i forhold til dagens modell om du dreier den 90 grader. Knappene blir rett og slett mer tilgjengelige og enklere å bruke. 

I forbindelse med lanseringen av den nye Xbox 360 S-konsollen i sommer rullet Microsoft ut en ny Xbox 360-kontroller. Denne har ikke nye funksjoner, bare en gjennomført svart design med annen type lakk.

Se demonstrasjon av den nye kontrolleren, som skal lanseres i Europa i februar 2011:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3