Den perfekte Xbox 360-en?

Nå slippes 360 Slim. Vi kler vår nye konsoll naken for anledningen.

14. juli 2010 15:59

Når Xbox 360 nå snart runder fem år på markedet, har Microsoft endelig funnet tiden moden for å oppgradere maskinen. Nå har spillgiganten allerede oppgradert maskinen ved flere anledninger, hvor de blant annet har oppjustert harddiskstørrelsen og fått inn en HDMI-plugg for lyd og bilde. Men den store endringen har uteblitt… til nå.

Sony slapp sin PlayStation 3-maskin lenge etter Xbox 360 og allikevel slapp de allerede i fjor en ny variant av maskinen som er mindre enn originalen kalt PS3 Slim, men det var fremdeles stille i Microsoft-leiren, selv om ryktene om en mindre Xbox 360 har sirkulert i nesten et år.

Men under E3 i Los Angles i juni endret det seg når Microsoft avslørte en helt ny Xbox 360 som vil erstatte den gamle maskinen allerede fra 16. juli. Den nye maskinen er 25 prosent mindre og er dekket i blank og beksvart lakk. Men vi ser bort fra det ytre, hva er egentlig nytt?

VILLDYRET SOM SOVER... NESTEN

Den aller største nyvinningen er nok uten tvil dens stille vesen. For er det noe vår elskede 360-maskiner er kjent for så er det et ukledelig og usjarmerende desibelnivå. Men der den gamle maskinen var høylyd og oppmerksomhetsyk er den nye avbalansert og diskré.

Forskjellen i lydnivå er så stor at om du er en av dem som bruker Xbox 360-en ofte og har konstante klager fra din bedre halvdel på grunn av støyen, er et bytte sannsynligvis alene verd det.

Og hvis du bruker 360-en til å se film har du sikkert merket hvor sjenerende støynivået kan være. Det er ikke alle filmer som tar seg ut med «air condition»-dur som bakteppe.

Den nye maskinen er så stille, at du nesten må helt bort til maskinen for i det hele tatt å merke den svake purrelyden.

Men når det kommer til ren hard valuta er det nok det innebygde trådløste nettverskortet som nå følger med maskinen de beste argumentene for et bytte. For tidligere måtte du punge ut minimum 599 NOK for en slik, i tillegg til at den tok opp en USB-plugg, mens den nå sitter inne i maskinen.

I tillegg følger det med en harddisk som rommer 250 gigabyte, mens den forrige enten var på 20 eller 120, alt etter hvilken maskinpakke du kjøpte. Vil du utvide til 250 gigabyte på din gamle maskin må du i skrivende stund ut med rundt 899 NOK.

Hvis du har en Xbox 360 fra før og vil bytte til den nye maskinen må du overføre dataen din fra den gamle harddisken din til den nye. Da trenger du et såkalt migreringskit, som er en kabel for å koble den gamle harddisken til den nye maskinen din.

Kabelen koster rundt 150 nok, avhengig av hvor du kjøper den. Når du kobler den til den nye maskinen din vil du automatisk bli spurt om du har lyst til å ta backup til harddisken eller om du vil overføre det som er på den gamle harddisken, resten går helt av seg selv. Alt blir overført – Gamertag, saves og eventuelle spill du har lagret på hardisken, men det kan allikevel hende du blir nødt til å hente ned noen Xbox LIVE Arcade-spill på ny.

FLERE PORTER

Den forrige 360-maskinen var utstyrt med tre USB-porter, noe Microsoft tydeligvis mente var litt lite, for den nye maskinen har nå fått to ekstra porter. Det er fremdeles to porter på fremsiden, men nå også tre på baksiden.

I tillegg har den fått en helt ny port som er laget med tanke på Microsofts nye bevegelseskontroller Kinect. Den nye pluggen vil, i tillegg til å kommunisere med Xbox 360-en, også overføre strøm. Skal du bruke Kinect på en gammel maskin må den få strøm fra en ekstern strømforsyning.

I tillegg HDMI-plugg for lyd og bilde har maskinen også fått en optisk utgang for lyd.  Før satt den på selve kabelen om du valgte å kjøre en komponentkabel, noe som betydde at du ikke kunne få ekte digital 5.1-lyd om du ikke kjørte komponent eller hadde HDMI-mulighet.

Dette resulterte i at de med litt utradisjonelle hjemmekinooppsett måtte ty til hjemmemekka kabler eller andre kreative løsninger, noe som nå er løst ved at den har funnet sin rettmessige plass – på selve maskinen. Merkelig nok har Microsoft denne gangen valgt å ikke inkludere en HDMI-kabel med maskinen, noe vi synes er rart. Ellers inkluderes det headset med mikrofon og en håndkontroller uten oppladbare batterier.

I det som må kunne kalles en moden alder har Xbox 360-en fått en ansiktsløftning som kanskje ikke er revolusjonerende rent estetisk sett, men i levende live er den faktisk penere enn på bilder.

Samtidig er den sammenlignet med den gamle maskinen så sjenert rent støymessig.  

Med alt som er inkludert er de rundt 2000 kronene den koster et så godt tilbud at vi når alt kommer til alt velger å døpe den nye maskinen for Xbox 3SEXY.

Den nye Xbox 360-maskinen er offisielt i salg fra 16. juli og får en pris rundt 2000 NOK.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3