Kinect-prisen er bestemt

Annonserer samtidig ny 360-modell med 4GB lagring.

20. juli 2010 19:43

Tidligere i år skulle flere rykter ha det til at den nye bevegelseskontrolleren fra Microsoft ville koste rundt 1500 svenske kroner. Blant annet hadde den store spillkjeden GAME ført opp produktet med den prisen i forbindelse med at man startet forhåndssalget.

Det viser seg at ryktene ikke var veldig langt fra sannheten, for nå har Microsoft via en pressemelding endelig avslørt prisen i USA og samtidig har vi fått bekreftet at den norske prisen også er klar:

Kinect-kameraet sammen med spillet «Kinect Adventures» vil få en veiledende pris på 1295 kroner i Norge.

Pressemeldingen forteller også at Kinect-spillene «Kinectimals», «Kinect Joy Ride» og «Kinect Sports» vil være tilgjengelig samtidig som Kinect-lanseringen og vil koste deg 399 kroner.

NYTT BILLIGALTERNATIV

Microsoft bruker også anledningen til å annonsere en ny Xbox 360-modell som vil erstatte den billigste modellen med en ny maskin i samme stil med den nye, svarte og mindre maskinen. Den nye maskinen får innebygget lagringsminne med 4GB og skal ha en matt finish, i motsetning til den glatte lakken på den store modellen.

Det nye billigalternativet vil koste 1795 kroner (veiledende pris) for maskinen alene eller 2795 kroner sammen med et Kinect-kamera og spillet «Kinect Adventures», noe vi synes er rart når den store versjonen av Xbox 360, som inkluderer en 250GB harddisk, i skrivende stund er mulig å finne i norske nettbutikker for 1895 kroner.

Kinect er et tilleggsutstyr fra Microsoft som kombinerer to kameraer og mikrofon for å klarer å spore bevegelsene dine i 3D - og overføre dem til spill eller brukergrensesnittet på Xbox 360.

Bevegelseskameraet er Microsofts nye satsing for å tiltrekke seg flere kunder som ikke nødvendigvis er spillere i utgangspunktet, ikke ulikt hva Nintendo Wii klarte å få til.

Sony slipper 15. september sin nye bevegelseskontroller som har fått navnet PlayStation Move, et system som ligner enda mer på Nintendo Wii sitt kontrollsystem. Den norske prisen er ennå ikke avslørt, men systemet krever flere deler og den viktigste delen vil koste rundt 50 dollar i USA, noe som med dagens kurs vil si rundt 300 kroner. I tillegg trenger du et eget Playstation-kamera, som i dag koster rundt 350 kroner. Vi forventer at Sony kommer med flere pakker som gjør at kundene kan velge blant flere moduler.

Bevegelseskontrolleren Kinect slippes til Xbox 360 4. november i USA, mens ingen dato er bekreftet for Norge ennå. Den nye maskinen kommer i salg allerede 20. august.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3