Vurderer TV-innhold på LIVE

Microsoft tenker nytt rundt sin LIVE-tjeneste. Ett av tilskuddene kan bli originalt TV-innhold forbeholdt gullmedlemmene på Xbox 360s onlinetjeneste.

21. april 2010 13:42

Per i dag inneholder LIVE-tjenesten på Xbox 360 tradisjonelle tjenester som spillinnhold, trailere og demoer – samt noen videosnutter som tar oss med bak kulissene hos spillutviklere. Hvorfor stoppe der?

Microsoft har ifølge anonyme kilder som spillnettsiden Gamesindustry.biz viderebringer undersøkt muligheten til å lage sin egen TV-tjeneste på LIVE.

Les også: Hvordan bli utestengt fra LIVE i 7989 år?
Les også: Saksøkt over prisingen på LIVE.

CONAN VAR INTERESSERT

En av tungvekterne bak TV-stasjonen Fox, Peter Chernin, sluttet i jobben for å begynne for seg selv.

Selskapet heter Chernin Group og det er samtaler mellom Microsoft og Chernin som har sørget for å sette fart på disse ryktene.

Hvis dette blir en realitet, skal denne kanalen på LIVE være eid av Microsoft og Chernin. Og innholdet blir en kombinasjon av nytt stoff og repriser av populære TV-show, skriver Gamesindustry.biz (via Eurogamer).

- Peter snakker med mange mennesker om mange idéer forankret i den digitale sfæren, svarer Chernins PR-talsmann Allan Mayer på spørsmål om Microsoft-linken.

Det er ikke mange ukene siden talkshowstjernen Conan O’Brien fant seg et nytt hjem hos kabelkanalen TBS i USA etter at hans NBC-show ble kansellert. Men før denne kontrakten ble signert hadde hans folk flere samtaler med Microsoft, ifølge Deadline Hollywood.

Det man diskuterte var å lage et Xbox LIVE-eksklusivt, nedlastbart TV-program – et show som ville blitt banebrytende om det hadde blitt noe av, skriver Deadline Hollywood.

Kanskje Conan O’Brien-interessen bekrefter det samme som Gamesindustry.biz nå forteller: At Microsoft virkelig satser på denne slags innhold til LIVE? Og i så fall: Betyr det en endring av prisingen for et Gullmedlemskap på LIVE?

Microsoft serverer allerede flere serier på LIVE, blant annet The Guild. Men en slik satsning som det nå snakkes om vil utvilsomt øke omfanget på det hele.

Filmsnutt fra serien The Guild:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3