Nintendo føler seg truet av Move og Natal

- Move og Natal er ikke oppmuntrende for Nintendo, innrømmer Mario- og Zelda-skaperen Shigeru Miyamoto.

3. juni 2010 11:15

Nå som Sony og Microsoft snart introduserer sine bevegelsessensitive kontrollere, kjenner Nintendo presset. Spilldesignerlegenden Shigeru Miyamoto, som blant annet står bak Mario-spillene, understreker i et intervju med Edge at spillverdenen ikke må glemme hvem som var først ute med denne slags spilling.

Miyamoto hopper forresten elegant over å nevne EyeToy som ble lansert til PlayStation 2 i 2003 - tre år før Wii ble introdusert på markedet. Også Dreamcast hadde kontrollere som minner om de du finner til Nintendo Wii. Spillet «Samba De Amigo» (1999) kom med perkusjonkontrollere som du kan se nærmere på i denne videoen.

EyeToy minner mer om Natal enn den gjør Wii og PlayStation Move. Men fellesnevneren er at alle parkerer de tradisjonelle håndkontrollerne og i stedet oppmuntrer til fekting, veiving og inkluderende konkurranse på tvers av generasjonene.

- Når noe vi har skapt og presentert senere blir kopiert, føler vi alltid at det er truende, sier Shigeru Miyamoto til spillmagasinet Edge (via VG247.com).

- Mer enn noe annet er vi bekymret når andre prøver å gjøre noe lignende bare for kopiere. Det er ikke oppmuntrende for Nintendo, fortsetter han.

DYR MORO?

E3 som starter i Los Angeles om få dager kommer til å kaste lys over lanseringsplanene for Sonys Move-kontroller og Project Natal til Xbox 360.

Førstnevnte er en mye nærmere kopi av Wii-kontrollerne, mens Natal baserer seg på kamerateknologi – ikke en fysisk kontroller.

Ryktene som har gått i forkant av E3 går ut på at Move lanseres først av disse. En butikkjede har allerede begynt å spre reklame der en sommerlansering ble avslørt for noen dager siden. Offisielt har Sony sagt at Move kommer i løpet av høsten.

Microsoft har heller ikke kommentert når de planlegger å introdusere Natal på markedet, annet enn at kamera- og mikrofonboksen skal ut før jul. Men ryktemakere spekulerer i en lansering i slutten av oktober. Det har blitt antydet at prisen kan ligge på 149 dollar for USA sitt vedkommende.

Det kan bety at vi i Norge må belage oss på å måtte punge ut mellom 1200 og 1500 kroner, om disse ryktene har rot i virkeligheten.

Både Sony og Microsoft vil offentliggjøre priser, lanseringstidspunkt og vise flere spill til Natal og Move når E3 starter med en Natal-pressekonferanse 13. juni. Sony holder sin pressebrief 15. juni.

PressFire vil være tilstede på E3 og vil daglig overbringe intervjuer, inntrykk, tester og nyheter fra spillmessen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3