PSP go ble aldri en storsuksess for Sony, og noen mener at prisen på konsollen har noe av skylden for det. Joystiq har mottatt et dokument fra en forhandler i USA som indikerer at prisen kan bli redusert med 25% allerede denne uken.

Fredag 15. oktober skal prisen ned fra 249,95 til 199,95 dollar, står det i skrivet som stammer fra Army and Air Force Exchange Service-nettverket, som blant annet selger hjemmeunderholdning til 12,3 millioner soldater og familiene deres.

Sony har ikke kommentert ryktene. Ikke engang liret av seg standardfrasen om at «vi kommenterer ikke rykter og spekulasjoner», noe som gjør at Joystiq tror det kan være substans i dette dokumentet.

Tatt i betraktning at prisreduksjonen etter sigende skal tre i kraft allerede denne uken (15. oktober), er det sannsynlig at det kommer informasjon fra Sony om dette er reelt. Og skulle den nye prisen også gjelde andre territorier enn bare USA, kan vi håpe at også norsk pris blir påvirket.

En 25% reduksjon i Norge vil bety at PSP go kan få en veiledende pris på godt under 2000 kroner. I dag selges den håndholdte Sony-konsollen for mellom 2200,- og opp mot 3000 kroner.

Ryktene om en ny PSP-konsoll har vært mange i 2010, der utviklere blant annet har sladret om at vi kan forvente oss en ny Sony-konsoll før julen 2011. Flere spillstudioer har fått tilgang til en «PSP 2» for å sørge for at vi kan velge blant flest mulig – og best mulig – lanseringstitler når konsollen lanseres. 

Sony kunne konstatere at PlayStation 3-salget nå skyter fart, da selskapet la fram sine resultater fra forrige finansår - mens PSP go ble den store syndebukken. Salget av håndholdtkonsoller gikk ned fra over 14 millioner til 9 i fjor, og det til tross for at PSP-familien fikk et nytt tilskudd.

PSP go ble lansert 1. oktober 2009 og fjernet behovet for UMD-spilldisker. I stedet får du alt innhold til Sonys håndholdte digitalt.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

- Sony sliter med å holde prisen på PlayStation 5 nede

Stor forespørsel på minneteknologi gjør at prisen kan bli høy.

Les mer

Kommentar: Er det egentlig greit at Norsk Tipping går inn i e-sport?

Norges E-sportforbund raste mot tippingen i NRK, men trakk seg dagen etter.

Les mer