(PressFire.no): Hideo Kojima er heit for tida, med lanseringen av «Death Stranding» (og tilhørende gode anmeldelser og salg) for kort tid siden.

Nå blåser han støv av skrekkspill-ryktene igjen, etter å ha tweetet at han gjør research for å «lage det skumleste horrorspillet».

- Jeg ser på skumle filmer for å vekke skrekksjela mi, skriver han på Twitter.

Kojima sier han så mye på den thailandske filmen «The Eye», som han leide uten cover (fordi coveret var for skummelt), før han lagde «P.T.» – og at han nå har begynt å se den igjen.

- Jeg var for skremt til å se den ferdig. Innpakningen var så skummel at jeg bare leide disken. Greier jeg å se den ferdig nå?

Kojima samarbeidet med skrekkfilmregissør Guillermo del Toro for å lage «P.T.», en demo for et kommende «Silent Hill»-spill – som på famøst vis ble kansellert og fjernet fra PlayStation-nettbutikken etter at Kojima forlot Konami.

Det er ikke den første gangen han hinter om at han ønsker å lage et skrekkspill den siste tida. Til den tyske spill-youtubekanalen Rocket Beans Gaming sier Kojima at han har en del idéer til et skrekkspill, men at det er vanskelig å skulle balansere hvor skummelt et spill er.

- Jeg har lyst til å lage et horror-spill en dag, selvfølgelig. For jeg har noen nye idéer som jeg kunne fått ut, men jeg vet ikke når, sier han i intervjuet.

Kojima forklarer at det er litt annerledes med horror på film og i spill, siden man bare kan lukke øynene om ting blir for skummelt i filmen, mens man ikke kommer seg videre om man gjør det samme i spill.

- Jeg vil lage et horror-spill, men jeg har ikke en god løsning for dette. Jeg vil lage noe som gjør at alle driter i buksa, men om det er så fryktelig så vil ingen spille det.

- Jeg har lyst til å utfordre dette, og Del Toro har sagt det samme. Jeg vil utfordre horror-sjangeren en dag, og løse dette problemet.

- Er det okay å ikke gjøre ferdig et spill fordi man er for redd, eller er det først på slutten at det skal være skumlest? Jeg må tenke på hvilken retning jeg går. Men horror og interaktivitet er en god match. Jeg mener det kan være mye skumlere enn en film.

- Jeg har alltid vært en pyse, og jeg er alltid redd for ting.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

«Sekiro: Shadows Die Twice» årets spill under The Game Awards

Men «Disco Elysium» med flest priser.

Les mer

- Kødder med forventningene du har til et rollespill

«Disco Elysium» er noe helt unikt. Her er ukas Rad Crew podcast.

Les mer