«Minecraft: Story Mode»-episodene trekkes denne måneden

Og skal vi tolke beskjeden kan man aldri laste de ned igjen, selv om du har kjøpt de.

3. juni 2019 11:04

(PressFire.no): I det som kanskje er bransjens første store varsko om hvordan fremtiden for digitale spillsamlinger kan bli, skal nå spillene til Telltale Games fjernes fra nettbutikker.

Telltale gikk som kjent konkurs og ble lagt ned i september i fjor, og et av spillene som nå trekkes fra blant annet Steam og konsoll-nettbutikkene er sesong én og to av «Minecraft: Story Mode».

Det er «Minecraft»-utvikler Mojang som gjør folk oppmerksomme på at spillene trekkes fra markedet, og ordlyden deres får det til å høres ut som om spillene ikke blir nedlastbare i etterkant – selv for de som har kjøpt spillet.

- Om du har kjøpt disse sesongene, vær vennlig og last ned alle gjenstående episoder før tjenesten legges ned i juni, sies det i en bloggpost som siterer en melding fra utgiveren.

Hmm, om man skal tolke dette på verst mulig måte betyr det at man ikke kan laste ned spillene i fremtiden, selv om man har kjøpt det tidligere. Mojang nevner en haug med plattformer spesifikt: Windows, macOS, PS3, PS4, Vita, Wii U, Switch, Xbox 360, Xbox One, Android og iOS!

Siste dag for å laste ned episodene er 25. juni. Det er jo ikke bra.

Det er også et varsko om hva som kan skje. Sony og Konami har allerede trukket ut pluggen på «P.T.», demoen av det kansellerte «Silent Hills», slik at man ikke lenger kan laste ned det.

Hva skjer dersom Sony eller noen av de andre plattformholderne går konkurs en dag?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3