(PressFire.no): Ryktene om massive oppsigelser i eventyr-spesialisten Telltale Games begynte i går kveld og nå bekreftes det av en av grunnleggerne - studioet legges ned.

Alle unntatt 25 utviklere blir sagt opp, hvor de gjenværende kun skal «ferdigstille noen forpliktelser overfor styret og partnere» før de stenger dørene for godt.

Rundt 250 ansatte vil miste jobbene sine. 

- Det har vært et vanskelig år for Telltale, mens vi jobbet for å snu selskapet mot en ny kurs. Dessverre gikk tiden ut for å nå målet. Vi slapp noe av vårt beste innhold i år og mottok masse positive tilbakemeldinger, men til slutt reflekterte ikke det salget. Det er med et tungt hjerte at vi må se våre venner spre vår type historiefortelling ut i spillbransjen, sier studio-sjefen Pete Hawley i en uttalelse til Kotaku.

Det skal være «Minecraft: Story Mode» de gjenværende utviklerne skal ferdigstille før nedleggelsen.

Spillet basert på «Stranger Things»-serien til Netflix og oppfølgeren til «The Wolf Among Us» skal også være kansellert.

Netflix forteller til Variety at en planlagt «Minecraft: Story Mode»-opplevlese for Netflix fremdeles vil bli ferdigstilt og at de leiter etter andre partnere for å lage en interaktiv opplevelse av «Stranger Things».

Den første episoden av den femte og avsluttende sesongen av «The Walking Dead» ble sluppet 14. august, men det er nå usikkert om den noensinne vil bli ferdigstilt. 

Telltalge Games ble kjent for nettopp «The Walking Dead»-spillene, men lanserte en rekke serier i kjølvannet og hadde både «Minecraft: Story Mode», «Marvels Guardians of the Galaxy», «Batman», «The Wolf Among Us», «Game of Thrones» og «Borderlands» i katalogen.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Anmeldelse: Far Cry New Dawn

Mer av det samme: The Game.

Les mer

Anmeldelse: Metro Exodus

Har aldri vært sterkere.

Les mer