Obama innleder samarbeid med Sackboy

1000 PlayStation 3-konsoller og like mange kopier av «LittleBigPlanet»-spillet skal være med på å øke kunnskapsnivået i USA.

24. november 2009 15:40

Det Hvite Hus og Obama-administasjonen bruker Sackboy, figuren fra «LittleBigPlanet», samt PS3-spillet i et program der målet er å bedre matte- og vitenskapskunnskapen.

Interaktive medier og videospill spiller en viktig rolle for å forsøke å tenne gnisten og interessen for tekniske fag. Regjeringen bruker i den sammenheng 4 milliarder dollar på dette kunnskapsløftet.

Presidenten annonserte selv initiativet mandag, som i tillegg inkluderer at «LittleBigPlanet»-spillet plasseres ut hos flere av landets bibliotek.

Les også: Intervju med skaperne av «LittleBigPlanet».
Les også: Vår anmeldelse av «LittleBigPlanet» (PSP).
Se også: Skjermbilder fra
«LittleBigPlanet»

.

- Jeg er forpliktet til å få vårt land opp fra midten til toppen i matte- og vitenskapsfag i løpet av det neste tiåret, sa Barack Obama i forbindelse med presentasjonen av kunnskapsprogrammet, i følge Gamasutra.

1000 PS3-KONSOLLER SKAL STIMULERE SKAPERGLEDEN

I tillegg til å bruke «LittleBigPlanet»-spillet, vil man også inkludere flere underholdningsprodukter og ny teknologi til å stimulere de små grå.

Satsningen fra Obama, som går under fanen «Educate to Innovate», omfatter også et toårig samarbeid med barne-TV-serien Sesame Street (Sesam Stasjon), et reklamefritt opplegg sammen med Discovery Channel samt fokus på interaktive medier og et nettsted, Connect a Million Minds, sponset av Time Warner.

Dette skrev New York Times som kunne røpe innholdet i det amerikanske kunnskapsprogrammet sist helg.

Sony bidrar med 1000 PlayStation 3-konsoller og like mange kopier av «LittleBigPlanet» som skal plasseres ut hos biblioteker i USA. En konkurranse kalt Game Changers går ut på å designe brett til spillet, der man må bruke prinsipper fra mattematikk, vitenskap, teknologi og ingeniørkunnskap.

Les også: Yes, Wii Can! Obama maner til ansvarsfull spilling.


Les også: - Ingen oppfølger til «LittleBigPlanet».

- Vi er henrykte over muligheten til å delta og støtte Game Changers-utfordringen som ble annonsert i dag, uttaler Sony Computer Entertainments Amerika-sjef, Jack Tretton i følge Eurogamer.

- Dette setter fokus på det innovative mediet som spill og digital underholdning er, fortsetter han.

- Dette forsterker det vi ser hver dag: Utrolige ting kan oppstå når man blir gitt de riktige verktøyene og et passende miljø, kombinerer det med teknologi og legger alt dette i hendene på virkelig kreative mennesker.

I tillegg til Sony står også Microsoft, Mac Arthur-stiftelsen og Entertainment Software Association (ESA) bak denne kunnskapssatsningen i USA.

Se hvordan design av nye brett i kan foregå i «LittleBigPlanet»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3