«Steam Box» kommer til jul

Forhåndssalget er åpnet for maskinen som skal forene PC og konsoll.

10. mars 2013 15:33

(PressFire.no): Tidligere i år avslørte Valve og Xi3 at de samarbeider om spillmaskinen Piston. Det er en mini-PC laget for TV-benken, der målet er å forene kraften og friheten til en PC med komforten og håndterbarheten som hører til konsollopplevelsen.

Denne helgen avslørte Xi3 at maskinen kommer på markedet allerede før jul i år (via Joystiq). Samtidig åpnet de for å forhåndsbestille enheten.

For standardutgaven, med 128 GB SSD-lagring, 8 GB RAM og en 3,2 GHz quad-core prossessor, må du bla opp 999 dollar, eller drøyt 5500 kroner. De som bestiller før 17. mars får hundre dollar i avslag.  

Du kan også få SSD-lagring på 256 GB eller 512 GB, men ikke uten at det svir på pungen. Da koster det henholdsvis 340 og 750 dollar – det vil si to til fire tusen kroner – ekstra. 

– Det beste fra begge verdener

Den relativt stive prislappen på Piston er med på å vise at maskinen kanskje ikke blir noen direkte konkurrent for konsollene fra Sony, Microsoft og Nintendo.

Målet er snarere å bygge broer mellom konsoll- og PC-markedene.

– Vi tror det er et skrikende behov for en maskin som fanger det beste fra begge verdener, sier Jason Sullivan, grunnlegger og sjef for Xi3, i en pressemelding.

– Vi mener Piston gjør nøyaktig dette – den kombinerer det vakre med de små og enkle konsollene sammen med oppgraderingsmulighetene til en PC, fortsetter han.

Valve lager også egen konsoll

Dette er for øvrig ikke det eneste jernet Valve har i ilden når det gjelder stuekonsoller. De arbeider nemlig også med sin egen maskin.

Vi har ennå ikke fått vite stort om deres eget prosjekt, men Valve-sjef Gabe Newell avslørte denne uken at de satser på å ha prototyper klare innen fire måneder.

Til sin egen maskin eksperimenterer Valve blant annet med biometriske sensorer sammen med håndkontrolleren, som skal la spillene ta målinger av spillernes reaksjoner og puls og tilpasse opplevelsen deretter.

Det ser foreløpig ikke ut til at det er mulig å bestille Piston utenfor USA. Eventuell norsk lanseringsdato og pris er ukjent.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3