(PressFire.no): Mange i IT-bransjen mener at musa er klar for å pensjoneres, og flere forsøk har blitt gjort for å erstatte den. Likevel har den vist seg å ha en fantastisk overlevelsesevne.

Vi har blant annet skrevet om Microsofts hologram-system som skaper illusjonen av et tredimensjonalt bilde.

Nå viser Microsofts forskningsavdeling i Cambridge et armbånd de mener kan bli fremtidens metode for å blant annet interagere med datamaskiner.

Armbåndet, som er et produkt av det de kaller Digits project, sporer bevegelsene i håndleddet. Ikke helt ulikt bevegelsessensoren Kinect fra Microsoft.

New Scientist skriver at bevegelsene fanges ved at stråler fra LED-lys spretter av infrarødt lys fra hånda og blir fanget opp av et kamera.

Med denne metoden klarer systemet å gjenskape en virtuell versjon av hånden din ned til en hundredel av en centimeter.

Prosjektlederen David Kim forklarer overfor newscientist.com at dette kommer fra et ønske om å lage noe mer nøyaktig enn bevegelsessensoren Kinect til Xbox 360.

Selve armbåndet er i dag på størrelsen med to bordtennisballer og fungerer med ledning. Målet er nå å lage en trådløs utgave, samt få ned størrelsen.

Systemet er ikke bare tiltenkt som styreverktøy av brukergrensesnitt på datamaskiner eller i spill. I video viser de for eksempel hvordan den kan brukes for å fjernstyre en mobiltelefon med enkle håndbevegelser.

Tiden vil vise om dette er noe som til slutt ender på markedet.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

- Sony sliter med å holde prisen på PlayStation 5 nede

Stor forespørsel på minneteknologi gjør at prisen kan bli høy.

Les mer

Kommentar: Er det egentlig greit at Norsk Tipping går inn i e-sport?

Norges E-sportforbund raste mot tippingen i NRK, men trakk seg dagen etter.

Les mer