Det er Kristiansand-avisen Fædrelandsvennen som nå skriver at Svein Olaf Olsen anmelder det svært populære og kritikerroste skytespillet «Call of Duty: Modern Warfare 2» til politiet.

- Spillet er interessant. Det jeg har tatt utgangspunkt i er en scene hvor en terrorist dreper flest mulig mennesker på en flyplass, sier Olsen til avisen.

I spillet infiltrerer man en terroristgruppe idet denne er i ferd med å utføre en svært voldelig terrorhandling på en flyplass. Spilleren kan selv velge om han vil skyte på sivile, eller la være.

Denne scenen skapte debatt.
Foto: Skjermbump fra
«Call of Duty: Modern Warfare 2». 

Den kontroversielle spillsekvensen skapte store overskrifter i media da den ble kjent før lanseringen av spillet i 2009.

Olsen har en datter som var på Utøya under terrorhandlingen 22. juli og vil nå prøve spillet for retten for «å bruke lovverket for å regulere samfunnsfiendtlig aktivitet».

- Vi må sette spørsmålstegn om det er samfunnsgavnelig med vold som underholdning, sier Olsen til Fædrelandsvennen.

Scenen Olsen sikter til ble også dratt frem i forbindelse med terroraksjonen på den russiske flyplassen i Moskva i januar. Det var tv-kanalen Russia Today som koblet spillscenen til terrorhandlingen. (Se video i bunnen av artikkelen.)

Scenen ble også for sterk kost for russiske politikere, som valgte å sensurere spillet.

Det tredje spilet i «Modern Warfare»-serien er rett rundt hjørnet, men spillet har denne gangen ikke vakt like mye oppsikt som forløperen.

 

«Call of Duty: Modern Warfare 3» slippes til Xbox 360, PlayStation 3 og PC 8. november.

Annonse

Kommentarer

På forsiden nå

top-article

Finsk «CS:GO»-utøver varsler søksmål mot Valve etter turneringsnekt

Solgte kontoen sin til en kompis - som så jukset.

Les mer